Constantine 2 a Já, legenda 2: Přípravy obou pokračování jsou v plném proudu

Constantine 2 a Já, legenda 2: Přípravy obou pokračování jsou v plném proudu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Scenárista Akiva Goldsman se inspiruje v The Last of Us a prozradil čerstvé novinky o obou projektech.

Loni jsme postupně dostali zprávy, že Já, legenda a Constantine dostanou po letech pokračování. Teď oba dva projekty dostávají ve studiu Warner Bros. vysokou míru pozornosti. Producent Akiva Goldsman, jenž byl několik roků ustájený v konkurenčním MGM, se vrací k Warneru, se kterým už v minulosti točil filmy skoro dvacet let. A ačkoliv Goldsman bude pro studio připravovat i jiné projekty, jeho prvním úkolem bude dohlédnout na obě dvě velkofilmová pokračování. Prvního Constantina (2005) produkoval, Já, legenda v roce 2007 produkoval a napsal.

Pokud jde o Constantina 2, Keanu Reeves se vrací v hlavní roli, Francis Lawrence znovu režíruje. Dalšími producenty jsou J.J. Abrams a Lorenzo DiBonaventura. Goldsman s Reevesem a Lawrencem už mají skoro dokončenou strukturu příběhu, na základě které sám Goldsman postupně píše scénář. Akiva dodává, že za přípravy filmu vděčíme Keanu Reevesovi, který dlouhá léta chtěl pokračování točit a neustále za něj orodoval. Díky tomu, že v posledních letech jeho popularita výrazně posílila, tak se nakonec dvojka skutečně začala chystat. Sequel se znovu bude točil kolem věčného boje dobra se zlem a bránění tenké hranice, která dělí smrtelníky od démonů.

V případě Já, legenda 2 (I Am Legend 2), se vrací v hlavní roli Will Smith, který se o záři reflektorů nově podělí s Michaelem B. Jordanem. Pokračování se má víc opírat o původní román Richarda Mathesona. Konkrétně má být hodně silně cítit, že éra člověka na planetě Zemi skončila. Už nejsme dominantní druh. Děj nového filmu se bude odehrávat desetiletí po tom, co civilizace padla a příroda víc a víc pohlcuje New York, v němž se zřejmě bude pokračování opět odehrávat.

Goldsman říká, že je úplně posedlý seriálem The Last of Us, který je pro něj velkou inspirací. Pokračování naváže na alternativní konec prvního filmu, kde Smithův hrdina Robert Neville na rozdíl od původního závěru nezemřel. I tady Goldsman píše scénář, ale projekt zatím neohlásil režiséra. Je tedy klidně možné, že Constantine 2 půjde na řadu první, Já, legenda 2 až později.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Constantine 2 a Já, legenda 2: Přípravy obou pokračování jsou v plném proudu | Fandíme filmu Constantine 2 a Já, legenda 2: Přípravy obou pokračování jsou v plném proudu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest