Kingdom of the Planet of the Apes: Další výlet do opičí říše je dotočený

Kingdom of the Planet of the Apes: Další výlet do opičí říše je dotočený | Fandíme filmu
20th Century Studios
Očekávaná sci-fi oslavila poslední klapku kratičkým zákulisním videem.

Je to tady. Po zhruba čtyřech měsících je Kingdom of the Planet of the Apes dotočené. Natáčení začalo v říjnu v australské Sydney, kde měli štáb zabraný ateliér. To znamená filmování v kulisách a před zeleným pozadím či projekčními obrazovkami. V tomhle případě by to možná ani jinak nešlo – děj je zasazený do vzdálené budoucnosti, kdy se pod nadvládou opic planeta zásadně proměnila.

 

Tento týden padla poslední klapka, čímž se fanouškům pochlubil přímo režisér Wes Ball. Ten zároveň ze závěrečného dne natáčení sdílel zákulisní video, jež si můžete pustit níže. Uvidíte štáb, případně to, jak režie vidí v syrovém stavu právě natáčené záběry. Herci pokrytí speciálními senzory přehrají kýžené scény a výkonné počítače dovedou už za chodu vytvořit jejich hodně hrubou digitální opičí podobu, aby režisér na monitoru viděl, jakou bude mít záběr ve finále kompozici a jak se v něm figury pohybují, komunikují a vyjadřují emoce.

Když se podaří natočit scénu tím nejlepším možným způsobem, tak teprve v takovém stavu ji dostávají do péče animátoři, kteří na základě hrubých dat vytvoří opičí postavy ve fotorealistických detailech. Následně jsou figury zasazeny do virtuálního či do skutečného prostředí, jak si to zrovna ten či onen film (nebo konkrétní scéna) žádá. Postprodukce má teď podle režisérových slov 65 týdnů (více než rok) na to, aby všechny trikové záběry dovedla k naprosté dokonalosti a my si příští rok v květnu mohli v kinech opět užívat opice, které budou vypadat jako živé, stejně jako tomu bylo v dosavadní trilogii.

Kingdom of the Planet of the Apes je nová kapitola ságy opů, která se odehrává mnoho a mnoho let po událostech Války o Planetu opic. Poté, co Caesar dokázal dostat svoje soukmenovce do bezpečí, stali se z lidí postupně divoká stvoření, zatímco z Caesarova původního kmene vyklíčila řada opičích společností. Některé o Caesarovi nikdy neslyšely, jiné si jeho učení během let předávají ve stále pokřivenější podobě. Vznikla celá kvetoucí impéria. V jednom takovém začne místní vůdce zotročovat okolní společenstva a nutit je, aby pro něj hledaly dávné lidské technologie. Op, který pozoroval, jak mu unášejí celý jeho klan přímo před očima, se vydává na cestu ke svobodě. Přidává se k němu mladá lidská žena, ačkoliv ze svých vlastních důvodů.

Režíruje Wes Ball, scénář napsali Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison. V hlavních rolích hrají Owen Teague, Freya Allan, Peter Macon, Kevin Durand, Travis Jeffery, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Lydia Peckham, Ras-Samuel Weld A'abzgi, William H. Macy, Dichen Lachman a Eka Darville. Film bude uvedený 23. května 2024.

Foto: 20th Century Studios

Zdroj: Wes Ball

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest