Kingdom of the Planet of the Apes: Rozmáchlé opičí říše v budoucnosti ovládnou svět

Kingdom of the Planet of the Apes: Rozmáchlé opičí říše v budoucnosti ovládnou svět | Fandíme filmu
20th Century Studios
Známe zápletku nové Planety opic. Obsazení se rozrostlo o další herečku.

Kingdom of the Planet of the Apes se v Austrálii točí od loňského října, dosud jsme však o snímku věděli poměrně málo. Magazín The Hollywood Reporter teď podstatně lépe přiblížil, na co se vlastně ve volném pokračování předchozí trilogie můžeme těšit.

Děj připravovaného snímku se odehrává mnoho a mnoho let po událostech Války o Planetu opic. Poté, co Caesar dokázal dostat svoje soukmenovce do bezpečí, stali se z lidí postupně divoká stvoření, zatímco z Caesarova původního kmene vyklíčila řada opičích společností. Některé o Caesarovi nikdy neslyšely, jiné si jeho učení během let předávají ve stále pokřivenější podobě. Vznikla celá kvetoucí impéria. V jednom takovém začne místní vůdce zotročovat okolní společenstva a nutit je, aby pro něj hledaly dávné lidské technologie. Op, který pozoroval, jak mu unášejí celý jeho klan přímo před očima, se vydává na cestu ke svobodě. Přidává se k němu mladá lidská žena, ačkoliv ze svých vlastních důvodů.

Obsazení nově doplnila Dichen Lachman, takže pokračuje trend, kdy produkce obsazuje šikovné a zajímavé herce, nicméně vesměs žádné velké hvězdy, takže lze rozpočet investovat do výpravného zpracování a tvůrci se musí o to víc snažit, aby nabídli zajímavý příběh a poutavé charaktery. Nevíme, jakou postavu by Dichen mohla hrát, v minulosti jste ji mohli vidět v seriálech Dům loutek, Poslední základna, Prvních 100, Agenti S.H.I.E.L.D., Poslední loď, Půjčovna masa, Animal Kingdom nebo Odloučení. Dosud nejvýraznější filmovou roli měla v Jurském světě: Nadvládě, kde ztvárnila jednu ze záporaček.

Kingdom of the Planet of the Apes je nová kapitola ságy opů, která se odehrává mnoho let po dosavadních příbězích. Režíruje Wes Ball, scénář napsali Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison. V hlavních rolích hrají Owen Teague, Freya Allan, Peter Macon, Kevin Durand, Travis Jeffery, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Lydia Peckham, Ras-Samuel Weld A'abzgi, William H. Macy, Dichen Lachman a Eka Darville. Film bude uvedený 23. května 2024.

Foto: 20th Century Studios

Zdroj: The Hollywood Reporters

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest