Kingdom of the Planet of the Apes: Nová Planeta opic má datum premiéry

Kingdom of the Planet of the Apes: Nová Planeta opic má datum premiéry | Fandíme filmu
20th Century Studios
Natáčení příští výpravy na Planetu opic začalo. Disney oznámil také další premiéry.

Včera jsme rozebrali marvelovské přesuny premiér, které oznámila společnost Disney. Teď si pojďme shrnout ještě několik dalších termínů, kdy ten nejzajímavější je čerstvě ohlášené datum premiéry pro Kingdom of the Planet of the Apes, tedy pro nejnovější snímek ze série Planeta opic.

Snímek uvidíme v našich kinech 23. května 2024. Animátoři tak budou mít dostatek času přivést digitální lidoopy k životu, protože natáčení právě začalo. Natáčí se v australské Sydney, kde se filmaři nastěhovali do Disneyho ateliérů. Jen v samotné Austrálii produkce utratí 80 milionů amerických dolarů. Zbytek rozpočtu spolknou výplaty americké části štábu a postprodukce, především tedy trikově náročné vytvoření opičích postav.

Vedle Kingdom of the Planet of the Apes Disney oznámil ještě dvě premiéry. Jednou z nich je nová detektivka s Herculem Poirotem, A Haunting in Venice (Viděla jsem vraždu), kterou jsme si představili v samostatném článku. Vyšetřování začne 14. září 2023. A pak je tu ještě historický film Chevalier. Ten bude uvedený 7. dubna 2023 (Pokud bude i tento menší film u nás uveden ve stejné době jako v USA, tak jej uvidíme o den dříve – americká kina uvádějí premiéry až v pátek, ne ve čtvrtek).

Kingdom of the Planet of the Apes je nová kapitola ságy opů, která se odehrává mnoho let po dosavadních příbězích. Režíruje Wes Ball, scénář napsali Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison. V hlavních rolích hrají Owen Teague, Frey Allan, Peter Macon, Kevin Durand a Eka Darville. Film bude uvedený v roce 2024.

Foto: 20th Century Studios

Zdroj: Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest