Riddick 4 oznámil začátek příprav

Riddick 4 oznámil začátek příprav | Fandíme filmu
Universal Pictures
Po letech odkladů se pokračování sci-fi akce snad konečně dalo do pohybu. Známe zápletku.

V posledních týdnech Vin Diesel nenápadnými příspěvky na sociálních sítích naznačoval, že se něco chystá ve spojitosti se čtvrtým Riddickem. A také že ano. Produkční partneři připravili projekt a nabídnou jej mezinárodním distributorům na filmovém trhu, který probíhá souběžně s filmovým festivalem Berlinale. Na to jde koukat ze dvou pohledů. Fanoušky jistě potěší, že se něco děje. Že se na projektu aktivně pracuje a věci se dávají do pohybu.

Na druhou stranu, nabídnutí snímku na mezinárodním filmovém trhu signalizuje, že žádné velké studio nemělo v projekt dostatek důvěry k tomu, aby bylo ochotné investovat do natáčení samo. Namísto toho se produkce pokusí získat rozpočet tak, že dopředu rozprodá po celém světě menším lokálním distributorům. Financuje se tak celá řada filmů a fanouškům ve finále může být plus minus jedno, jak se snímek zaplatil. Nezájem velkých studií nicméně může naznačovat, že v projektu chybí cokoliv, co by na prví pohled mohlo být lákavější, než předchozí dva neúspěšné díly série. A rozpočet chystaného snímku zřejmě nebude patřit mezi nejvyšší.

Co přesně se na filmovém trhu bude mezinárodním distributorům nabízet? Čtvrtý díl akční sci-fi série nazvaný Riddick: Furya, kde se Vin Diesel vrací jako představitel hlavní role. Zároveň snímek produkuje, spolu se svou sestrou Samanthou Vincet. Režíruje opět David Twohy, stejně jako v případě předchozích dílů, který taktéž znovu napsal scénář.

Riddick (Diesel) se ve snímku vrací konečně na svou domovskou planetu Furya. Dnes už si ji prakticky nepamatuje a obává se, že ji Necromongeři mohli zanechat celou v troskách. Na místě však zjišťuje, že Furyané bojují o holé životy proti úplně novému nepříteli. A někteří z Furyanů jsou Riddickovi daleko podobnější, než by si vůbec dokázal představit. Podle režiséra Twohyho na Furyi konečně prozkoumáme Riddickův původ...

Stále existuje jistá možnost, že se nakonec prostředky na natáčení vybrat nepodaří, nicméně je zřejmé, že si produkce vybrala právě momentální termín, kdy je Diesel všude vidět díky Rychle a zběsile 10 (čerstvě jsme viděli první trailer). Finančnická mise by tak nejspíš měla dopadnout dobře.

Riddick je sci-fi série, kterou společně připravují Vin Diesel a scenárista a režisér David Twohy. Vesmírný zabiják se poprvé představil v roce 2000 ve snímku Černočerná tma. Ten se záhy stal kultovní záležitostí a na základě decentního úspěchu bylo schválené velkofilmové pokračování. Riddick: Kronika temna z roku 2004 však pohořel. O následující díl tak Vin a David bojovali dalších devět let. I když byl rozpočet opět sražený na minimum, o žádném výrazném úspěchu se hovořit nedá. Přípravy čtvrtého filmu byly oznámeny začátkem roku 2023.

Foto je ilustrační, z předchozího dílu série

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest