Riddick 4: Vin Diesel novými obrázky láká na dlouho odkládanou sci-fi

Riddick 4: Vin Diesel novými obrázky láká na dlouho odkládanou sci-fi | Fandíme filmu
Vin Diesel, David Twohy
Zobrazit další 2 obrázky
Diesel se nás snaží přesvědčit o tom, že návrat na planetu Furya je na dosah.

Opět je tu téma staré, jak sám Vin Diesel – Vin a jeho vysněné projekty. Je Dieselovým zvykem před fanoušky hodně mluvit o filmech, které jsou hodně vzdálené nebo vyloženě nerealizovatelné a malovat hodně růžový obrázek celé situace. Jenže čas od času tahle zbožná přání Dieselovi vyjdou, takže je třeba je brát vážně. Už se mu takhle kupříkladu povedlo skrz sociální sítě či konstantní přemlouvání studia přivést zesnulou postavu Letty (Michelle Rodriguez v sérii Rychle a zběsile) zpátky z mrtvých, případně vydupat ze země snímek Riddick.

Právě kolem Riddicka se točí i aktuální Dieselovy posty. Konkrétně kolem dlouho připravovaného čtvrtého dílu, přezdívaného Riddick 4: Furya. Naposledy jsme o projektu psali loni v květnu, kdy Diesel sdílel s fanoušky storyboard (stránku z „obrázkového scénáře“) z připravovaného filmu. Znovu se k tématu vrátil v září, kdy napsal zkrátka jen, že se těší na návrat. Teď z ničeho nic během pár dní sdílel o čtvrtém Riddickovi hned několik nových postů.

Nejprve ukázal storyboard, kde to vypadá, že se Riddick vrhá do akce spolu s nějakou parťačkou. K příspěvku Diesel připsal, že mu obrázek přišel od režiséra Davida Twohyho a jeho parťáků, a že je to vzrušující. Dnes v noci přidal ještě jeden artwork s neznámou postavou s modrýma očima (poznávací znamení mimozemských Furyanů) a připsal pouze to, že Furya (planeta Furya) čeká. Oba dva obrázky najdete dole v galerii.

Možná Diesel zase jen sní a slibuje, ale možná jde dva po sobě jdoucí příspěvky chápat jako znamení toho, že se reálně blíží přípravy dlouho odsouvaného snímku. Kdyby nic jiného, pokud Vin storyboard dostal do schránky někdy teď, jak naznačuje, pak si to můžeme vykládat tak, že projekt přinejmenším není mrtvý a Diesel s Twohym se jej neustále snaží dostat do podoby, v jaké by o něj některé filmové studio nebo streamovací služba mohly mít zájem. Poslední díl série se pohyboval na hraně finanční návratnosti, nicméně v současné době streamovací služby vyhazují velké peníze za kdejaký přírůstek známé značky, tak třeba by z toho mohl těžit i Riddick.

Riddick je sci-fi série, kterou společně připravují Vin Diesel a scenárista a režisér David Twohy. Vesmírný zabiják se poprvé představil v roce 2000 ve snímku Černočerná tma. Ten se záhy stal kultovní záležitostí a na základě decentního úspěchu bylo schválené velkofilmové pokračování. Riddick: Kronika temna z roku 2004 však pohořel. O následující díl tak Vin a David bojovali dalších devět let. I když byl rozpočet opět sražený na minimum, o žádném výrazném úspěchu se hovořit nedá. Na případnou čtyřku od té doby znovu čekáme dlouhé roky. Další díl je označovaný jako Riddick 4: Furya, podle zabijákovy rodné planety. Děj se zřejmě bude odehrávat právě tam. Jeden čas se uvádělo, že by čtyřka pro dosavadní snímky měla fungovat jako prequel, ale kdo ví, zda se po tolika letech plány nezměnily.

Foto: Vin Diesel a David Twohy

Zdroj: Vin Diesel

Galerie: 3

Riddick 4: Vin Diesel novými obrázky láká na dlouho odkládanou sci-fi | Fandíme filmu Riddick 4: Vin Diesel novými obrázky láká na dlouho odkládanou sci-fi | Fandíme filmu Riddick 4: Vin Diesel novými obrázky láká na dlouho odkládanou sci-fi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest