Atlantida: Režisér Jurského světa nás vezme do mytické podvodní říše

Atlantida: Režisér Jurského světa nás vezme do mytické podvodní říše | Fandíme filmu
Marvel Studios
Potopené království z bájí a pověstí opět ožije v novém dobrodružném fantasy filmu.

Režisér Colin Trevorrow zaujal publikum festivalovou jednohubkou Vlastní zbraň podmínkou. Následně dostal možnost natočit Jurský svět a po obřím komerčním úspěchu se zdálo, že z něj bude herecká superstar. Byl angažovaný jako režisér Star Wars IX. Jenže přípravy se vlekly, Trevorrow natočil propadák Henryho deník a od Hvězdných válek byl odvolán. Pokorně se vrátil k Jurskému světu, kde s třetím dílem opět udělal slušný komerční úspěch, ačkoliv recenze byly mizerné.

Těžko říct, zda s tím nějak souvisí skutečnost, že Colinův příští film opouští studio Universal (Jurský svět) a přesouvá se pod produkční společnost Skydance (Mission: Impossible, Top Gun). Podstatné každopádně je, že dlouho plánovaný dobrodružný film o Atlantidě vznikne

Prozatím nevíme mnoho. Poprvé jsme o projektu psali v roce 2020. Tehdy se mělo bájné království Atlantida oproti zvyklostem nacházet nad vodou, na záhadném kontinentu uprostřed Indického oceánu. Na něm měla žít multikulturní civilizace na vyspělé technologické úrovni.

Nevíme, kolik z původního záměru zůstává i v aktuální verzi projektu, nicméně podle informací The Hollywood Reporteru byl filmařský záměr upravený. Stále platí, že snímek bude pojednávat o bájném království Atlantida. Aktuální anotace hovoří o potopené civilizaci, která se ztratila kvůli živlům, pradávným božstvům, nebo snad lidské pýše. V tomhle atraktivním prostředí se má odehrávat „fantasy dobrodružství“.

Původní verzi scénáře napsal Dante Harper, pod tou současnou je podepsaná Charmaine DeGraté, která v minulosti pracovala na Prvních sto, Rodu draka a chystaném Star Wars seriálu The Acolyte. Atlantida (Atlantis) pro ni bude prvním celovečerním počinem.

Titulní foto je ilustrační – Black Panther: Wakanda nechť žije

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest