Pátek třináctého: Slavná hororová série chystá po letech návrat na plátna

Pátek třináctého: Slavná hororová série chystá po letech návrat na plátna | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Tvůrci mají v záloze několik plánů, jak se vyhnout právním potížím a po letech odkladů film natočit.

Vedle Halloweenu, Noční můry v Elm Street a Vřískotu patří do zlatého fondu vyvražďovaček bezesporu také série Pátek třináctého. První snímek vznikl roku 1980, v reakci na úspěch Halloweenu, a následovalo dalších 11 celovečerních filmů, seriál, knihy, komiksy nebo videohra. V dnešní době, kdy Hollywood miluje známé značky, je tak s podivem, že poslední film byl uveden v roce 2009.

Není to nedostatkem snahy, jen u nás na webu jsme nejrůznějších rozpracovaných projektech psali asi desetkrát. Přípravy nových snímků však vždy znemožnily složité právní vztahy. Nejprve situaci komplikovalo rozdělení práv mezi studia Paramount a New Line (Warner Bros.), ale aby toho nebylo málo, do soudních tahanic se zapletli také Sean S. Cunningham (režisér a producent prapůvodního filmu) a Victor Miller (scenárista prvního snímku).

Aktuálně se ledy pohnuly. Miller se podílí na prequelovém seriálu Crystal Lake a Cunningham se znovu pokouší natočit další film. Sean S. Cunningham připravuje jako producent snímek The Night Driver. Jeden z jeho scenáristů, Jeff Locker, v rozhovoru pro server Bloody Disgusting prozradil, že při té příležitosti spolu s režisérem Jeremym Weissem Cunninghamovi představili svůj nápad pro to, jakým způsobem sérii Pátek třináctého restartovat. Sean byl prý s námětem spokojený a dal oběma pánům požehnání, aby na scénáři dál pracovali.

Podle Lockera je idea taková, že spolu se seriálem Crystal Lake snad zájem o celou značku opět stoupne natolik, že se všechny strany konečně dohodnou a filmu bude umožněno vzniknout. Pokud ne, tak prý Locker, Weiss a Cunningham mají v záloze neprůstřelný plán B, kdy by natočili přímé pokračování prapůvodního filmu, které by podle nich mělo být schopné vyhnout se jakýmkoliv právním překážkám. (Pozn.: Právní nejasnosti vznikají kvůli tomu, že různé subjekty mají práva na scénář prvního filmu a jeho postavy, na název série a na ikonickou maskovanou podobu zabijáka Jasona).

V původním Pátku třináctého Pamela Vorhees zabíjí pracovníky dětského tábora, na kterém před lety kvůli nezodpovědnosti vychovatelů utonul její syn Jason. Po sérii vražd nic netušících táborníků se jedné z vychovatelek konečně podaří Pamele setnout hlavu. V samém závěru se ukazuje, že její syn je stále naživu. Ve dvojce už je Jason hlavním zabijákem, který se mstí za smrt svojí matky. Ve třetím filmu pak dostal svou ikonickou hokejovou masku, se kterou je v dnešní době automaticky spojován.

Foto je ilustrační, předchozí film série

Zdroj: Bloody Disgusting

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest