Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený

Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený | Fandíme filmu
Universal Studios
Zobrazit dalších 8 obrázků
Trošku se zdá, že spekulace o Gladiátorovi 2 budou věčné, ale k realizaci pomýleného projektu snad nikdy nedojde.

Historický velkofilm Gladiátor oslavil letos v květnu dvacáté narozeniny a dodnes se řadí k nejoceňovanějším a nejoblíbenějším historickým dramatům. Ridley Scott ruku v ruce s Russellem Crowem naservírovali divákům strhující příběh o vůli, odhodlání a pomstě. Nicméně patrně všichni dobře víte, že hlavní hrdina, římský generál Maximus, jenž se vlivem okolností ocitne v gladiátorské škole, na konci filmu zemře. I tak se dlouhá léta spekuluje o případné dvojce, která by přirozeně byla myslitelná, leč těžko si představit, že by se znovu objevil Crowe coby nezdolný bojovník. Nejenže svoji misi již splnil, pomstil vraždu manželky a syna a odebral se za nimi na onen svět, ale taktéž byl vynesen z arény nohama napřed. Vůbec nezmiňuji fakt, že Crowe nemládne a ve formě také zrovna není (viz video, kde skrze Gladiátora láká na thriller Vyšinutý).

Universal Studios

Vraťme se však k mrtvému Maximovi. Sám Crowe se ke dvojce nedávno s nadhledem sobě vlastním vyjádřil. Prý naposledy, když mluvil se scenáristou Dougem Wickem, řešili možnost, že by za pomoci biblického podobenství (uložení do jeskyně, pomazání olejem, oživení) vstal Maximus z mrtvých. Současně si zažertoval, že na "tenhle příběh nemají tvůrci práva". Bylo to ovšem již před nějakou dobou a těžko soudit, zda tato varianta byla někdy myšlena vážně.

V minulém roce okomentoval druhého Gladiátora i Scott, který uvedl: "Vím, jak jej přivést zpět. Hovořil jsem se studiem a vskutku je mrtvý. Existuje ale možnost návratu. Nemám tušení, zda se to někdy stane. Gladiátor měl premiéru v roce 2000, tudíž i Russell se krapet změnil."

Letos v červnu pak scenárista Wick poznamenal, že projekt je v dobrých rukách, protože tvůrci originálu by nikdy nedopustili, aby se pokračování zvrhlo v nějakou lacinou a prvoplánovou záležitost. Scott by prý dvojku zrealizoval neskutečně rád, ale musí se dopilovat scénář. Na něm se údajně pořád pracuje, jenže dokonalé to zatím není. A milovníkům geniální jedničky to pravděpodobně vůbec nevadí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Is this the announcement you’ve been waiting for ? GLADIATOR 2

Příspěvek sdílený Russell Crowe (@russellcrowe),

Zdroje: SR I, MW, CB

Foto: Universal

Gladiátor

01.05.2000 | USA, Velká Británie
Akční, Dobrodružný, Drama
Info o filmu

Galerie: 9

Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený | Fandíme filmu Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený | Fandíme filmu Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený | Fandíme filmu Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený | Fandíme filmu Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený | Fandíme filmu Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený | Fandíme filmu Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený | Fandíme filmu Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený | Fandíme filmu Gladiátor 2: Russell Crowe o tom, jak měl být jeho hrdina oživený | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest