Consecration: V novém hororu fanatické jeptišky trpí ve jménu Krista

Consecration: V novém hororu fanatické jeptišky trpí ve jménu Krista | Fandíme filmu
IFC Films
Zobrazit další 4 obrázky
Trailer představuje nový náboženský horor z prostředí kláštera, kde údajnou sebevraždu obestírá temnota.

Režisér Christopher Smith se mrazivých námětů drží po celou svou kariéru. Stihl už natočit Metro, Izolaci, Triangle nebo Černou smrt. Ve svojí novince Consecration (Zasvěcení) se podle vlastních slov zabývá povahou náboženství a tím, že pokud něco označíte jako božské, tak automaticky stavíte do falešného protikladu něco kacířského. Slibuje, že nám v chystaném snímku krom děsu nabídne i propracovanou psychologii postav a má to být jeho dosud nejstrašidelnější dílo.

Tomu poslednímu tvrzení samozřejmě můžeme, ale také nemusíme věřit. Na druhou stranu platí, že námět ani v tomto případě nevypadá vůbec špatně. Hrdinka Grace po podezřelé smrti svého bratra, kněze, odjíždí do odlehlého skotského kláštera, aby tam na vlastní pěst zjistila, co se doopravdy stalo. Na místě odhaluje vraždu, svatokrádež a znepokojivou pravdu o vlastní minulosti.

Trailer nám Grace představuje jako ženu vědy, která není příliš zvědavá na to, o čem se ji snaží přesvědčit jeptišky. Bratr zemřel za znepokojivých okolností, řádové sestry zřejmě něco tají a některé z nich se chovají dost zvláštně. Namísto faktů se ohánějí spirituálními jinotaji. Samotnou Grace nicméně začínají provázet znepokojivé výjevy a stíny. Celá upoutávka pak vrcholí jakýmsi krvavým rituálem, takže pokud vás spojení náboženství a hororu baví, Consecration by vám mohla sednout.

Hlavní role se chopila Jena Malone (Sucker Punch, Hunger Games), dále ve snímku vystupují Danny Huston (Yellowstone, Wonder Woman), Janet Suzman či Eilidh Fisher. Na VOD bude snímek uveden 3. března, dole pod trailerem si můžete prohlédnout dosud zveřejněné fotografie.

Podklady a foto: IFC Films

Galerie: 5

Consecration: V novém hororu fanatické jeptišky trpí ve jménu Krista | Fandíme filmu Consecration: V novém hororu fanatické jeptišky trpí ve jménu Krista | Fandíme filmu Consecration: V novém hororu fanatické jeptišky trpí ve jménu Krista | Fandíme filmu Consecration: V novém hororu fanatické jeptišky trpí ve jménu Krista | Fandíme filmu Consecration: V novém hororu fanatické jeptišky trpí ve jménu Krista | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest