Kompromat: Francouzský úředník prchá ze Sibiře před ruským terorem

Kompromat: Francouzský úředník prchá ze Sibiře před ruským terorem | Fandíme filmu
SND
Zobrazit dalších 5 obrázků
Thriller podle skutečné události v traileru slibuje napínavý únik a zhnusení z režimní zvůle.

V roce 2015 byl na základě nechutných smyšlených obviněný v Irkutsku zatčený francouzský úředník Yoann Barbereau. Dodnes není zcela jasné, čím se Barbereau ruským úřadům znelíbil. Možné důvody podrobně rozebírá kupříkladu tento článek od Francoise Christophea. Podstatné je, že se proti vykonstruovanému procesu nedalo bránit a Yoannovi nezbylo, než se dát na útěk, který později popsal skoro jak události napínavého filmu. A nakonec film podle příběhu skutečně natočený byl.

Snímek se jmenuje Kompromat (v češtině zhruba „Kompro“), což je označení pro zničující (potenciálně vykonstruované) materiály, které lze využít k diskreditaci člověka. Natočil jej francouzský režisér Jérôme Salle (Zulu, Odysea). Hlavní postava se v jeho verzi jmenuje Mathieu Roussel, ale jinak se zdá, že se snímek drží skutečnosti celkem věrně:

Mathieu je svědomitý a společenský státní úředník z Francie, který přijme nabídku pracovat jako ředitel „francouzského institutu“ v ruském Irkutsku. Tajně doufá, že by změna mohla prospět rodině a jeho pošramocenému manželství. Stačí ale pár let pořádání kulturních akcí a podpory lokálních umělců a místní úřady na něj dostanou pifku. Mathieu je obviněný ze strašlivého zločinu a rychle pochopí, že jej očernila samotná FSB. Hrdina je zatčený, uvězněný a izolovaný. Nemá se na koho obrátit. Francouzské úřady jsou bezmocné. Zbývá jediné východisko: Pokusit se uprchnout.

Hlavní roli ztvárnil Gilles Lellouche, dále hrají Joanna Kulig, Michail Gorevoj, Alexej Gorbunov, Elisa Lasowski a Daniil Vorobjov. Snímek dorazí na VOD 27. ledna. Přehrajte si trailer a koukněte do galerie na dosud zveřejněné fotky.

Podklady a foto: SND

Galerie: 6

Kompromat: Francouzský úředník prchá ze Sibiře před ruským terorem | Fandíme filmu Kompromat: Francouzský úředník prchá ze Sibiře před ruským terorem | Fandíme filmu Kompromat: Francouzský úředník prchá ze Sibiře před ruským terorem | Fandíme filmu Kompromat: Francouzský úředník prchá ze Sibiře před ruským terorem | Fandíme filmu Kompromat: Francouzský úředník prchá ze Sibiře před ruským terorem | Fandíme filmu Kompromat: Francouzský úředník prchá ze Sibiře před ruským terorem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest