Gladiátor 2 našel nového představitele hlavní role

Gladiátor 2 našel nového představitele hlavní role | Fandíme filmu
Universal Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Už víme, kdo se po Russellu Croweovi pustí do antického boje s bezprávím.

Je to sotva pár dnů, co se objevila zpráva, že režisér Ridley Scott hledá obsazení pro Gladiátora 2. Teď už víme, kdo by si měl zahrát hlavní roli. Scott si jako představitele nového hlavního hrdiny zvolil Paula Mescala. Toho zatím diváci znají nejlépe ze skvěle hodnoceného seriálu Normální lidé. Smlouva ještě není definitivně podepsaná, ale jde pouze o formalitu, pro Ridleyho je Paul kandidát číslo jedna. Podle magazínu Deadline se režisérovi od začátku castingu zamlouval nejvíc právě Mescal, ačkoliv se sešel i s dalšími kandidáty. Redaktor z The Hollywood Reporteru doplnil, že mezi možnými adepty byli také Miles Teller, Austin Butler, Richard Madden nebo Timothée Chalamet.

Herci se začali scházet s režisérem loni v listopadu, po dokončení scénáře. Jeho poslední podobu připravil David Scarpa, který pro Scotta napsal Napoleona a Všechny prachy světa. Přesto je stále uváděno, že film bude mít stejnou zápletku, jako když byl pod scénářem podepsaný Peter Craig (Huger Games, Top Gun: Maverick).

Děj se má odehrávat 25 letech po událostech původního Gladiátora a hlavním hrdinou je dospělý Lucius (Paul Mescal) - syn Lucilly, vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda. Proradný Commodus minule skončil v aréně se smrtelně zraněným Maximem, který z posledních sil dokázal Commoda zabít, pomstít tak svoji zavražděnou rodinu a ještě před jistou smrtí zachránit Lucillu a Lucia. Maximus na Lucia i takhle na dálku silně zapůsobil, což by se mělo promítnout do jeho dalšího života. Pokud se filmaři inspirují skutečnou historií, tak by mohl děj vycházet z bojů o císařský stolec, které po Commodově smrti na delší dobu zahořely.

Scott se zřejmě pokusí dát novému snímku podobný nádech, jako měl originál – Kostýmy znovu připravuje Janty Yates, výpravu Arthur Max. Předpokládá se, že natáčení začne ještě během letošního roku.

Titulní foto je ilustrační, z původního Gladiátora

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter

Gladiátor

01.05.2000 | USA, Velká Británie
Akční, Dobrodružný, Drama
Info o filmu

Galerie: 2

Gladiátor 2 našel nového představitele hlavní role | Fandíme filmu Gladiátor 2 našel nového představitele hlavní role | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest