Full River Red: Historický velkofilm od režiséra Hrdiny v první upoutávce

Full River Red: Historický velkofilm od režiséra Hrdiny v první upoutávce | Fandíme filmu
Huanxi Media Group
Zobrazit další 4 obrázky
Autor Klanu létajících dýk či Velké čínské zdi se pustil do další válečné látky z dávné historie.

Režisér Zhang Yimou natočil několik desítek filmů a mezinárodně je nejznámější pro svá velkolepá historická dramata. Z těch jsou nejznámější Hrdina a Klan létajících dýk. Aktuálně má rozdělaných hned několik projektů, nejblíž premiéře je však další historický snímek, Full River Red.

Název snímku odkazuje k historické básni, jež je připisována generálu Yue Feiovi (Jüe Fej). Ten žil v první polovině 12. století v říši Sung a je oslavován jako národní hrdina, který jako generál vedl obranu proti invazi říše Ťin. Yue Fei je popisován jako velký patriot, loajální k císaři a vlasti. Často je zmiňován ve spojistosti s Qin Huiem, ministrem, který je naopak považován za zrádce, protože měl být zodpovědný za Yue Feiovo uvěznění a popravu. Historicky byl Yue Fei součástí politického proudu, který chtěl s nájezdníky bojovat, Qin Hui stál v opozici, tedy na straně politiků, kteří se chtěli dohodnout.

Snímek má pojednávat o tom, jak Qin Hui vede armádu na hranici, kde se chce pokusit domluvit s útočníky. Jeden pěšák se pokusí proradného ministra zbavit. Nějakou opravdu historickou sondu tedy čekat nemůžeme, spíš heroizující zpracování toho, jak si čínské úřady přejí podávat svou historii.

Scénář snímku napal spolu s režisérem Chen Yu. V hlavních rolích vystupují Yi Yang Qianxi, Shen Teng, Yue Yunpeng, Zhang Yi a Lei Jiayin. Jak už bylo řečeno, o skutečných dějinách se z Full River Red asi příliš nedozvíme, avšak příznivci heroických historizujících dramat by si mohli užít Zhangovo řemeslo a výpravně zpracovaný mumraj v pevnosti, kam je děj snímku zasazený. V Číně bude film uveden v lednu, někdy později se dočká distribuce dál do světa.

Podklady a foto: Huanxi Media Group

Galerie: 5

Full River Red: Historický velkofilm od režiséra Hrdiny v první upoutávce | Fandíme filmu Full River Red: Historický velkofilm od režiséra Hrdiny v první upoutávce | Fandíme filmu Full River Red: Historický velkofilm od režiséra Hrdiny v první upoutávce | Fandíme filmu Full River Red: Historický velkofilm od režiséra Hrdiny v první upoutávce | Fandíme filmu Full River Red: Historický velkofilm od režiséra Hrdiny v první upoutávce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest