Snipers: Trailer odhaluje epickou válečnou bitvu ostřelovačů

Snipers: Trailer odhaluje epickou válečnou bitvu ostřelovačů | Fandíme filmu
Enlight Media
Zobrazit dalších 5 obrázků
Režisér hitů jako Hrdina nebo Klan létajících dýk přiblíží příběh ostrostřelce s rekordním počtem zásahů.

Velká porce výpravných válečných filmů v poslední době přichází z Číny. Ty filmy jsou na první pohled propagandistické a mají primárně utužovat čínskou národní hrdost. Pokud je ale vaším primárním zájmem pohled na válečnou mašinérii, tak nikde jinde nic s podobným měřítkem v současnosti neuvidíte. Novinka Snipers (mezinárodně označovaná také jako The Coldest Gun nebo Sharpshooter, v originále Ju ji shou) navíc natočil Zhang Yimou.

Ten mezinárodně proslul jako autor vizuálně opulentních velkofilmů, když v rychlém sledu po přelomu letopočtu natočil Hrdinu a Klan létajících dýk. Jistého mezinárodního věhlasu se dočkaly následně i snímky Kletba zlatého květu či Květy války. Jeho ostřelovačská válečná novinka bude v Číně uvedena 1. února, pak se uvidí, jak to bude s další distribucí.

Snímek by měl být inspirovaný skutečnými událostmi z korejské války. Hlavním hrdinou je ostrostřelec Zhang Taofang, teprve dvaadvacetiletý armádní rekrut, který stanovil během války ostřelovačský rekord, když měl údajně během pouhých 32 dvou dnů 435 ranami zabít nebo zranit 214 amerických vojáků. Podle producenta si diváci po shlédnutí snímku mají uvědomit, že „i když je Amerika silná, není neporazitelná“...

V hlavních rolích vystupují Chen Yongsheng, Zhang Yu a Zhang Yi. Spolurežisérem snímku je Mo Zhang, který už spolu se Zhangem Yimou dlouho pracoval jako střihač.

Podklady a foto: Enlight Media

Galerie: 6

Snipers: Trailer odhaluje epickou válečnou bitvu ostřelovačů | Fandíme filmu Snipers: Trailer odhaluje epickou válečnou bitvu ostřelovačů | Fandíme filmu Snipers: Trailer odhaluje epickou válečnou bitvu ostřelovačů | Fandíme filmu Snipers: Trailer odhaluje epickou válečnou bitvu ostřelovačů | Fandíme filmu Snipers: Trailer odhaluje epickou válečnou bitvu ostřelovačů | Fandíme filmu Snipers: Trailer odhaluje epickou válečnou bitvu ostřelovačů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest