Robin des Bois: V přípravě je další zpracování Robina Hooda

Robin des Bois: V přípravě je další zpracování Robina Hooda | Fandíme filmu
Warner Bros.
Režisér Lupina má s okrádáním bohatých zkušenosti. Klasickou legendu zpracuje na francouzský způsob.

Klasické příběhy se běžně dočkávají dalších a dalších zfilmování. „Značka“ je mezi lidmi extrémně známá, aniž by tvůrci museli platit za práva. V případě Robina Hooda byl teprve v květnu oznámený nový film s Benedictem Cumberbatchem a už je tu další projekt.

Robin des Bois je francouzské označení pro Robina Hooda a film skutečně připravuje francouzská produkce. Štáb slibuje velký ambiciózní projekt o zbojníkovi s velkým srdcem. Robin je Sas, který se zamiluje do Normanky, je věrný králi a přerozděluje majetek. Snímek se chce pokusit o „francouzské pojetí“.

Příběh Robina Hooda zpracuje Ludovic Bernard, který natočil několik epizod seriálu Lupin, takže zkušenosti se zpracováním zloděje sympaťáka už má. Vedle toho natočil filmy L'Ascension, Na dosah ruky a 10 dní bez mámy. Scénář napsal společně s Julienem Lambroschinim (Utop se, nebo plav, Potápění, Dýchej).

Robin Hood je lidový hrdina z anglické slovesnosti, který podle legend působil v lese Sherwood u Nottinghamu na přelomu 12. a 13. století. V době, kdy byl král Richard Lví srdce zajat a v zemi vládl chaos a lakomí páni, okrádal Robin se svými zbojníky boháče a rozdával lup hladovějící chudině. Legenda se dočkala řady literárních zpracování, včetně toho od Alexandre Dumase (autor Tří mušketýrů či Hraběte Monte Christo). Robin Hood byl také nesčetněkrát zfilmovaný. Mezi nejznámější patří verze s Errolem Flynnem z 30. let, Disneyho animák ze 70. let, verze s Kevinem Costnerem z 90. let nebo zpracování Ridleyho Scotta s Russellem Crowem z roku 2010.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Robin Hood: Král zbojníků

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest