Oscarový Ang Lee natočí životopis ikonického Bruce Lee

Oscarový Ang Lee natočí životopis ikonického Bruce Lee | Fandíme filmu
Warner Bros.
Představitel legendárního bojovníka se na roli připravoval tři roky.

Studio Sony chystá snímek nazvaný jednoduše Bruce Lee, který se zaměří na život akční legendy. Film jakožto svůj vytoužený projekt připravuje Ang Lee (nejsou příbuzní), známý režisér oceněný třemi Oscary za Tygra a draka, Zkrocenou horu a Pí a jeho život. Hlavní role se zhostí Mason Lee, Angův syn, který měl menší role v Pařbě v Bangkoku, Lucy nebo Uličce slávy. Mason poslední tři roky žil v Asii, kde se na roli pečlivě připravoval. Na scénáři se podíleli Dan Futterman, Jean Castelli, Alex Law, Mabel Cheung a Wells Tower.

Bruce Lee (skutečným jménem Lee Jun Fan) se narodil v roce 1940 v San Franciscu, ale vyrůstal v Hongkongu, kde měl otec operní kariéru. Bruce se díky otci už jako dítě dostal k filmu a do svých osmnácti stihl dvacítku rolí. Bojovému umění se učil od legendárního Yip Mana, slavil úspěchy v boxu a tanci. V roce 1959 se přestěhoval do Spojených států, kde záhy začal vyučovat bojové umění. Od roku 1961 několik let studoval vysokou školu, kde jeho hlavním oborem bylo drama.

Ve druhé polovině 60. let začal vystupovat jako Kato v seriálu Zelený sršeň. Toužil po hlavních rolích, měl hvězdné charisma, ale Hollywood v té době nebyl na asijského herce v hlavní roli připravený. Na přelomu 70. let natočil sérii akčních filmů v Hongkongu, jmenovitě snímky jako Velký šéf, Pěst plná hněvu, Cesta draka a Drak přichází. Už už to vypadalo, že se stane globální superstar, avšak v pouhých 32 letech zemřel kvůli otoku na mozku. Jeho příčina je do dnešního dne předmětem spekulací, zřejmě byla reakcí na léčiva, fyzickou námahu potažmo nějakou kombinaci.

Titulní foto: Bruce Lee ve filmu Drak přichází

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest