The Black Samurai: Režisér Johna Wicka chystá samurajskou akci

The Black Samurai: Režisér Johna Wicka chystá samurajskou akci | Fandíme filmu
Warner Bros.
Nejtalentovanější žák samurajského mistra touží po pomstě a jeho katana je proklatě nabroušená.

Jedna věc je jistá, režisér a producent Chad Stahelski vždycky bude mít co dělat. Aktuálně dokončuje Johna Wicka 4, do budoucna má rozjednaného Johna Wicka 5, Highlandera, Shibumi, Ghost of Tsushima nebo Sandmana Slima. Těžko říct, zda vůbec může Chad všechno stihnout, ale rozhodně se mu nestane, že by neměl do čeho píchnout.

Aby toho na svém soukromém švédském stole rozdělaných projektů neměl na výběr málo, přihodil si ještě akčňák The Black Samurai. Jak naznačují už některé z výše uvedených projektů, Stahelski má rád bojová umění, meče a vůni dálného východu. Zapadá sem i The Black Samurai. Snímek bude vycházet z populární knižní série o Robertu Sandovi, americkém vojákovi, který se v Japonsku naučí mocnému bojovému umění, stává se „Černým samurajem“ a vydává se na misi, která „ohrožuje vše, co je mu drahé“.

Anotace první románové předlohy je přitom snad ještě schematičtější. V prvním díle románové série z roku 1974 se Robert zastane staříka, jehož napadnou jeho čtyři opilí vojenští kolegové. Při své šlechetné snaze je postřelený, avšak stařík čiperně vyskočí a čtyři cápky holýma rukama ladně zlikviduje. Je to totiž mistr Konuma, strážce prastarého učení samurajů. V následujících sedmi letech v něm vyškolí také Sanda. Ten je vůbec prvním černochem, který složí samurajskou přísahu a zároveň nejtalentovanějším žákem, jakého kdy Konuma vycvičil. Po sedmi letech dvacítka teroristů napadne Konumovo dojo a zavraždí mocného mistra i většinu jeho studentů. Sandovi se podaří uprchnout. Touží po odplatě a zároveň musí teroristy zastavit, pokud chce ochránit světový mír. Nemá nic, kromě svého meče. Nic jiného ale nepotřebuje.

Zápletka je skutečně jak z nějakého bojového béčka z 80. let, což asi nepřekvapí, protože autor předlohy Marc Olden psal v období svojí největší plodnosti i devět knih do roka! Zároveň u podobných filmů vlastně ale na zápletce a ději až tak nezáleží. John Wick také v tomhle ohledu nijak neoslňuje. Hlavní jsou skvělé akční scény, charismatický představitel hlavní role, případně zajímavé prostředí. Pokud tohle The Black Samurai splní, může z toho být klidně další úspěšná série.

Scénář píše Leigh Dana Jackson, který se v minulosti podílel na seriálech Nadace či 24 Hodin: Nezastavitelný a aktuálně píše také filmovou adaptaci komiksu Bitter Root. Stahelski The Black Samuraie sám produkuje. Zatím však nevíme, kdy bychom se snímku mohli dočkat.

Titulní foto je ilustrační, Laurence Fishburne jako Morpheus ve filmu Matrix Reloaded

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest