Birth of Dragon: Největší souboj Bruce Lee míří na plátna

Birth of Dragon: Největší souboj Bruce Lee míří na plátna | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Přehrajte si upoutávku na film, jenž se volně inspiruje částí života slavné bojové legendy.

Fanoušci Bruce Lee zbystřete. Na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu si odbyl premiéru snímek Birth od Dragon, který pojednává o době, kdy mladý Bruce Lee v San Franciscu v čínské čtvrti vyučoval kung-fu. Možnost stát se studentem nebyla nabídnuta pouze jeho krajanům, ale naprosto všem. Sdílení tajemství bojového umění se západem přinutilo vycestovat do San Francisca čínského šaolinského mnicha Wonga Jack Mana. Leeova myšlenka zasvětit kohokoli do bojového umění se legendárnímu mistrovi (a čínské komunutě obecně) nelíbila a proto se oba dva soukromě utkali v boji, z něhož vyšel údajně jako vítěz Bruce Lee. Celý příběh je sledován očima amerického studenta Stevea McKeeho. Jméno z poloviny odkazuje na Stevea McQueena, kterého ve skutečnosti Bruce učil a byli také přátelé.

Režie se ujal George Nolfi (Správci osudu). V roli Bruce Lee předvádí své bojového pohyby Philip Ng, jeho soupeře si zahrál Yu Xia a mladý Američan dostal tvář Billyho Magnussena (Most špionů). Film zatím nebyl nasazen do široké distribuce, ale doufáme, že se to brzy změní a že si film najde cestu třeba i k nám. Zatím se můžete podívat alespoň na první upoutávku. 

Birth of the Dragon

25.08.2017 | USA, Kanada, Čína
Akční, Drama, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 2

Birth of Dragon: Největší souboj Bruce Lee míří na plátna | Fandíme filmu Birth of Dragon: Největší souboj Bruce Lee míří na plátna | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest