Filmový svět Marvelu podle producenta může běžet věčně

Filmový svět Marvelu podle producenta může běžet věčně | Fandíme filmu
Marvel Studios
V Marvelu pořád mají víc námětů, než kolik stíhají zpracovat.

Po premiéře Black Panthera: Wakanda nechť žije tvůrci pilně obcházejí rozhovory, aby snímek zpropagovali. Producent Nate Moore (Black Panther, Eternals) se stavil v podcastu The Town, kde se jej redaktor zeptal na to, kdy filmový svět Marvelu skončí. Kdybychom Mooreovu odpověď oholili na kost, tak za určitých okolností nemusí komiksová sága skončit nikdy. Celá odpověď měla víc nuancí:

Podle mě to může běžet dlouho. Musíme ale dál…nesmíme usnout na vavřínech. Nesmíme si myslet, že už všechno víme nejlíp. Musíme dál posouvat laťku – zkoušet další žánry a [celý svět] hlouběji prozkoumávat. Pro mě osobně jsou každopádně Marvel filmy jsou jen filmy. Naše předloha...to by bylo jako ptát se, zda komiksy budou pokračovat věčně. Pravděpodobně budou.“

Redaktor připomněl, že historicky tu byla období, kdy převažovaly muzikály či westerny, a pak se vytratily:

Ale...je to cyklické, no ne? Trendy se vracejí. Podle mě ještě nějakou dobu můžeme bezpečně pokračovat. Máme na cestě spoustu věcí a popravdě i celou řadu skvělých nápadů, pro které nemůžeme najít prostor. Na Disney+ je skvělé, že jsme mohli začít vyprávět celou řadu příběhů, u kterých jsme si nebyli jistí, zda je kdy budeme mít šanci vyprávět. A teď jsme rádi, že máme další platformu. Deset filmů do roka totiž točit nechceme. To by bylo špatné. Vezměte si kupříkladu Moon Knighta. O Moon Knightovi jsme se bavili opravdu dlouho, ale nedařilo se nám jej dostat do kalendáře, protože materiálu je hrozně moc. Ale z ničeho nic jsme dostali druhý distribuční kanál, kde jsme mohli odvyprávět parádní šestihodinový příběh s Moon Knightem, který by jinak nevznikl. A podle mě je spousta dalších látek, které jsme zatím neměli šanci zpracovat. Věčnost je možná dlouhá doba, ale rozhodně můžeme ještě nějaký čas pokračovat. Určitě nemáme pocit, že bychom chtěli končit.“

Je pravda, že plánovat cokoliv na věčné časy by přeci jen bylo trochu troufalé, ale je zřejmé, že v Marvelu v tuhle chvíli jednoznačně mají v úmyslu svůj filmový svět rozvíjet dál a dál. Ostatně, co si budeme povídat, konečné rozhodnutí je na majitelích z Disneyho, kteří se řídí zkrátka a dobře diváckým zájmem.

Spolu s odchodem ředitele Boba Chapeka je patrné, že společnost začíná víc přemýšlet o tom, jakým způsobem se utrácejí peníze na platformě Disney+. Asi tedy nelze vyloučit, že sérií pro tuhle platformu bude vznikat méně, popřípadě budou mít menší rozpočet. Celovečerní filmy pro kina sice už nedělají miliardové tržby, jako to bylo běžné těsně před pandemií, nicméně stále patří každoročně k nejúspěšnějším a pořád vydělají dost peněz na to, aby se zaplatily a ještě vygenerovaly slušný zisk.

Takže s Marvelem na věčné časy? Uvidíme. My tu každopádně budeme, abychom to mohli zdokumentovat.

Foto: Avengers: Endgame

Zdroj: The Town

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest