Deník princezny: Disney plánuje třetí díl „pohádkové“ série

Deník princezny: Disney plánuje třetí díl „pohádkové“ série | Fandíme filmu
Disney
Znovu se můžeme vypravit do království Genovia, kde se před lety chopila vlády zakřiknutá teenagerka v podání Anne Hathaway.

Deník princezny (The Princess Diaries) z roku 2001 je nejen jedním z vůbec prvních filmů Anne Hathaway, který rovnou herečku vystřelil mezi hvězdy. Jednička byla solidním hitem, když v kinech při rozpočtu 26 milionů utržila 165 milionů. Dvojka z roku 2004 už byla slabší, jak z hlediska hodnocení, tak tržeb (40 m. rozpočet, tržba 134 m.), ale Disney prostě má rád osvědčené značky, a tak to zkusí s Deníkem znovu.

Scénář píše Aadrita Mukerji, jež dosud pracovala na seriálech Reacher či Supergirl. Vrací se původní producentka Debra Martin Chase. O projektu zatím nevíme prakticky vůbec nic, avšak magazín The Hollywood Reporter, který zprávu jako první přinesl uvádí, že by nemělo jít o restart, ale o pokračování dosavadních dvou filmů.

Hathaway minulý měsíc v rozhovoru pro ET Online uvedla, že by si s chutí zopakovala spolupráci s kolegyní Julie Andrews, jež v dosavadních dvou filmech hrála její babičku: „[Takovou příležitost] bych více než zvažovala. Doufám v ní. Pokud by se jakýmkoliv způsobem podařilo dostat zpátky Julie Andrews, tak by to podle mě mohlo fungovat. Prostě bychom zajeli tam, kde bydlí, strčili ji před zelené plátno a poprali se s tím.“

Anne zřejmě naráží na skutečnost, že Andrews nedávno oslavila 87. narozeniny a naposledy v celovečerním filmu hrála v roce 2010, kdy se objevila po boku Dwaynea Johnsona ve Víle zuběnce. Od té doby si vybírá pouze dabérské role. Ale jak říká Hathaway, pokud by štáb dojel přímo za Julie, tak třeba by pořád dost sil v sobě našla.

Původní snímek vycházet z románu od Meg Cabot a vyprávěl o teenagerce Mie ze San Francisca, která se dozví, že je dědičkou trůnu v království Genovia. Pod vedením babičky (Andrews) Clarisse, momentální panovnice, poznává vladařský život a musí se jednoznačně rozhodnout, zda se chopí vlády, nebo se navždy zřekne svého práva. V pokračování si hledala manžela.

Foto je ilustrační, Deník princezny

Zdroje: The Hollywood Reporter, ET Online

Deník princezny

03.08.2001 | USA
Komedie, Rodinný, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest