Ledový drak: Podle příběhu George R.R. Martina vznikne film

Ledový drak: Podle příběhu George R.R. Martina vznikne film | Fandíme filmu
HBO
Autor Hry o trůny napsal před lety dračí příběh pro mladší čtenáře, který se teď promění v celovečerní animák.

Autor Hry o trůny George R.R. Martin je mezi svými fanoušky dobře známý tím, že dokončení jeho ságy mu dost trvá. Za svoji mnohaletou kariéru toho nicméně stačil napsat docela dost. A to i mimo Game of Thrones.

V roce 1980 vydal novelu Ledový drak (The Ice Dragon), která má i s ilustracemi asi sto stran. Útlá knížečka je určená především mladším čtenářům a teď ji studio Warner Bros. Animation adaptuje do podoby celovečerního filmu určeného pro kina. Příběh celovečerního animáku by měl být oproti předloze rozšířený, scénář momentálně píše David Anthony Durham, který zatím ve svojí filmografii nemá ani jeden zápis.

Anotace českého knižního vydání říká: Stvoření opředené tisícerými legendami a vzbuzující strach. Ledový drak. Když se prohnal oblohou vysoko nad hlavami lidí, kteří jej nikdy nedokázali zkrotit, zůstala po něm jen třeskutým mrazem sálající zima a na kost zmrzlá země. Jednou v zimě, za nejstrašnějšího mrazu, jaký kdo pamatoval, se narodila Adara. Děvčátko, které se Ledového draka nebálo. Když jí byly čtyři roky, poprvé se ho dotkla, a v pěti letech se poprvé proletěla na jeho širokém, chladivém hřbetě. Později, když jí bylo sedm, jednoho klidného letního dne přiletěli ze severu ohniví draci a napadli poklidnou farmu, která byla Adařiným domovem. A jedině zimní dítě a ledový drak se jim dokázali postavit.

Titulní foto je ilustrační – Hra o trůny

Zdroj: Penguin Random House

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest