John Wick 4 bude po všech stránkách největší a nejvelkolepější

John Wick 4 bude po všech stránkách největší a nejvelkolepější | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 1 obrázek
Režisér Chad Stahelski hovoří o stopáži, lokacích, postavách a zpracování dalšího akčního řádění Keanu Reevese.

Když byl v první polovině listopadu zveřejněný nový trailer pro Johna Wicka 4, bylo patrné, že se tvůrci snaží posunout stylisticky na vyšší úroveň. Choreografie, kulisy, lokace, světlo...prostě všechno vyvolávalo okamžitý dojem, že si s každým detailem někdo dal hodně práce. Režisér Chad Stahelski v rozhovorech pro Collider a Empire rozebral, jak moc té práce vlastně bylo.

Točilo se hned na několika různých místech světa. Úvodní scéna se odehrává v poušti a točil se v Jordánsku. Následně vyprávění navštíví Berlín, Tokio, Osaku a Paříž, přičemž filmaři měli k dispozici ty nejluxusnější lokace, jako jsou Louvre, Sacré-Cœur, Eiffelovka nebo Vítězný oblouk, kde se mimochodem prohánělo pro potřeby štábu sto různých řidičů!

Sám Stahelski přitom potvrzuje, že se snažili přistupovat i k samotné akci „umělecky“. Opravdu si pohrát se světlem, každé lokalitě dát vlastní punc. Zároveň snímek není jen o akci, věnuje se také budování mytologie světa zabijáků. Ze všech dosavadních dílů je John Wick 4 nejdelší, když se i se závěrečnými titulky nakonec může blížit někam ke dvěma a půl hodinám. Stahelski a jeho kolegové chtěli dodat vyprávění opravdu epický nádech. Dlouhý čas krom neutuchající akce zaplní také řada nových postav, kdy dokonce máme sledovat několik paralelních dějových linek.

Asi nejdůležitější novou postavou je Markýz (The Marquis), což není jednoznačný antagonista snímku, ale zřejmě bude plnit tuhle funkci. Markýz je pověřený uklizením nepořádku, který vznikl ve třech předchozích filmech. Má za úkol zařídit, aby se začalo znovu a lépe. Může mít zásadní vliv na to, které figurky na šachovnici naberou na významu, a které naopak na důležitosti ztratí. Postavu hraje Bill Skarsgård.

Pak je tu Herold (Posel), další klíčová figura příběhu. Ten v celé situaci figuruje jako zástupce Vysokého stolu, rozsuzuje situace, funguje jako rozhodčí. Ztvárnil jej Clancy Brown. Shameir Anderson potom vystupuje jako Stopař (Tracker). Jeho úloha v událostech je přesně taková, jak naznačuje jeho jméno. Pohybuje se v šedé zóně mezi světem Johna Wicka a běžným světem. Oproti Markýzovi a Heroldovi se daleko víc osobně zapojí do boje a přinejmenším zpočátku bude jednat silně ve vlastním zájmu.

Hiroyuki Sanada je starý přítel režiséra Stahelskiho. Měl hrát už ve dvojce, ale kvůli zranění se nemohl natáčení zúčastnit. Jeho úlohu nakonec ve filmu převzal Mark Dacascos. Sanada se konečně objevuje ve čtvrtém filmu, kde hraje starého Johnova přítele. Natalia Tena vystupuje jako někdo, kdo je Johnovi blízký, ke komu má prakticky rodinný vztah, skoro jako k nevlastní sestře.

Tapiserie je zkrátka pestrá, takže nezbývá než se těšit, až snímek příští rok konečně dorazí.

John Wick přišel na způsobe, jak porazit Vysoký stůl. Ale ještě než si bude moci zasloužit vlastní svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě, ale také se musí vypořádat se starými přáteli, z nichž se stávají protivníci.

Keanu Reeves se vrací jako John Wick, Laurence Fishburne jako král Bowery, Lance Reddick jako Charon a Ian McShane jako Winston. Nově byli zatím obsazeni Scott Adkins, Rina Sawayama, Donnie Yen, Bill Skarsgard, Hiroyuki Sanada, Marko Zazor a Shamier Anderson. Režíruje opět Chad Stahelski. Scénář napsali Shay Hatten a Michael Finch. Natáčet se bude letos v létě v Paříži, Berlíně, New Yorku a Japonsku. Premiéra je stanovena na 24. 3. 2023.

Foto: Lionsgate

Zdroje: Collider I, II, III, IV, V, Empire

Galerie: 2

John Wick 4 bude po všech stránkách největší a nejvelkolepější | Fandíme filmu John Wick 4 bude po všech stránkách největší a nejvelkolepější | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest