Hyperion: Po úspěchu Duny míří do kin další velkolepá sci-fi

Hyperion: Po úspěchu Duny míří do kin další velkolepá sci-fi | Fandíme filmu
Gary Ruddell
Bradley Cooper se pustil do kolosálního projektu z hlubin vesmíru.

Bradley Cooper si založil vlastní produkční společnost a hned její první projekt bude kolosální. Cooperova zatím bezejmenná značka zaštítí vznik Hyperionu. To je další z řady ambiciózních a cenami ověnčených sci-fi, které v rámci žánru platí za klasiku. Můžeme spekulovat o tom, zda se projekt podařilo okamžitě udat u studia Warner Bros. díky tomu, jak (relativně) dobře si vedla v kinech Duna.

V jednu chvíli byl Hyperion připravovaný jako minisérie pro stanici SyFy, ale díky filmovému zpracování může mít příběh daleko větší měřítko, tak jak si předloha žádá. Kromě Coopera produkuje Graham King, scénář připravuje Tom Spezialy (Pozůstalí, Watchmen). Režisér se hledá.

Hyperion je román Dana Simmonse (Terror). Navazují na něj celkem další tři knihy, takže v případě úspěchu Hyperionu mají filmaři jak navazovat. Oficiální synopse českého vydání zní: Ke kolonizovaným planetám pod správou Hegemonie Člověka se blíží mohutná invaze Vyvrženců, kdysi obyčejných lidí, nyní proměněných pro život v hlubinách vesmíru. Nadcházející válečný konflikt hodlají využít ke splnění vlastních, těžko srozumitelných cílů manipulativní umělé inteligence Technojádra, jež se vymkly veškeré kontrole. V předvečer zkázy se sedm poutníků vydává na odlehlou planetu Hyperion k otevírajícím se Hrobkám času, tajemným artefaktům neznámé funkce, a na své pouti Mořem trav si vyprávějí podivuhodné příběhy. V cíli jejich dlouhé cesty je očekává smrtonosný Štír, legendární vraždící stroj, anděl smrti, jenž by mohl jednomu z nich splnit nejvroucnější přání. Ostatním pak podle všech předpokladů věnuje pouze krutou smrt. Tam, kde se hroutí mocné vesmírné impérium, však bývá jen zřídkakdy vše takové, jak by se zprvu mohlo zdát. V pozadí dramatických událostí zuří mnohem důležitější bitva. Bitva o samotnou spásu lidské duše.

Foto je ilustrační – knižní obálka od Garyho Ruddella

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest