The Flash: Za odklady může také nasazení revoluční technologie

The Flash: Za odklady může také nasazení revoluční technologie | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Střihač chystané komiksovky prozradil, že pro vytváření dvojníků byla použita náročná nová technika, jakou dosud nikdo nevyužil.

Jedním z mnoha filmů, které se v posledních letech dočkaly odkladů, je komiksovka The Flash. Částečně je na vině pandemie, potažmo posouvání celého kalendáře chystaných premiér. Naposledy se termín z letošního listopadu odsouval na příští červen. Prsty v tom má nicméně také náročná výroba triků, přičemž střihač Paul Machliss celou situaci trochu přiblížil.

Na panelu IBC řekl, že práci protáhlo nasazení revoluční technologie. Studio Warner Bros. požaduje, aby byl film co nejlepší a při přípravě snímku byla využita jedna extrémně nová technologie, která dosud nikdy nebyla při natáčení použita. Rozhodně ne v takovém rozsahu a u takto velkého filmu. Proto podle Machlisse všechno tak trvá. Výsledek je však podle jeho názoru fantastický.

Paul dodal, že technologie byla využita k tomu, že se ve filmu objeví několik kopií stejného člověka naráz. V minulosti se pro docílení takového efektu používaly statické kamery pevně umístěné v jednom bodě, nebo kamera řízená počítačem, s pevně naprogramovanou trasou pohybu. Tím pádem se dvakrát pořídil totožný záběr, kde tentýž herec dvakrát zahrál jinou postavu a obě verze se pak smíchaly dohromady.

Machliss říká, že zatím nemůže zabíhat do podrobností, ale vypadá to, že je z technologie vážně nadšený. I z prvního teaseru víme, že ve filmu vystupují minimálně dvě různé verze The Flashe. Na záběrech z natáčení jsme viděli, že dvě verze postavy na place hráli představitel hlavní role Ezra Miller a jeho dublér. Osobně jsme se domníval, že se dublér v postprodukci zkrátka digitálně promění ve druhého Millera. Minimálně podle Machlissova vyjádření byl proces ještě sofistikovanější, tak jsem zvědav, jaký výsledek na nás v kinech čeká.

O snímku The Flash je v tuhle chvíli oficiálně známo, že v roli Flashe se vrací Ezra Miller, Michael Keaton a Ben Affleck by se měli ukázat jako dva různí Batmani. V roli Iris West se vrací Kiersey Clemons, jako hrdinova matka vystoupí Maribel Verdú, jako jeho otec Ron Livingston, jako Supergirl Sasha Calle. Režíruje Andy Muschietti, který napsal scénář spolu s Christinou Hodson. Datum premiéry je pro tuto chvíli stanovené na 23. června 2023.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: IBC

Galerie: 5

The Flash: Za odklady může také nasazení revoluční technologie | Fandíme filmu The Flash: Za odklady může také nasazení revoluční technologie | Fandíme filmu The Flash: Za odklady může také nasazení revoluční technologie | Fandíme filmu The Flash: Za odklady může také nasazení revoluční technologie | Fandíme filmu The Flash: Za odklady může také nasazení revoluční technologie | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest