Agatha: Coven of Chaos – Nová série dláždí cestičku k Young Avengers

Agatha: Coven of Chaos – Nová série dláždí cestičku k Young Avengers | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 2 obrázky
Postupně se nám představují další a další postavy pro novou čarodějnickou sérii od Marvelu. Seznamte se.

Už když jsme poprvé psali o obsazení Joa Locka do série Agatha: Coven of Chaos, tak to vypadalo, že ztvární roli Wiccana, což je v komiksech mocný kouzelník a syn Wandy Maximoff. Další castingové zprávy to zdánlivě dál potvrzují.

Produkce hledala představitele pro muže a ženu, oba čtyřicátníky židovského původu, kteří se mohou objevit až ve třech epizodách. Do ženské role byla obsazena Maria Dizzia (Schodiště, Proč? 13x proto, Orange Is the New Black), představitele té mužské zatím neznáme. Komentátoři se domnívají, že zřejmě hrají role Jeffa a Rebeccy Kaplanových, což jsou v komiksech Wiccanovi adoptivní rodiče.

Pakliže ve snímku skutečně vystupuje Wiccan, alias Billy, tak by bylo překvapením, pokud by prostor nedostal také jeho bratr, dvojče, tedy Tommy, alias Speed (podědil schopnost nadlidské rychlosti, jakou měl jeho strýček Quicksilver). Už dříve se na internet dostala také informace, že produkce hledá zhruba devatenáctiletého queer herce do role „dobré duše se smyslem pro humor, atletickou postavou a silnou láskou ke svému příteli“. Takový popis silně naznačuje, že by mohlo jít o Teddyho Altmana, alias Hulklinga. To je v komiksech poloviční Kree a poloviční Skrull, který byl vychovaný jako člověk.

Všichni tři pánové jsou také členy Young Avengers, skupiny seskládané z mladých superhrdinů. Marvel takové ve filmech už delší dobu postupně představuje, a pokud se teď přidají i Wiccan, Speed a Hulkling, tak se zdá, že spojení celého týmu musí být v dohledné době na spadnutí. V komiksech je založení týmu poměrně úzce spojené s Kangem, který v brzké době má být zásadní hrozbou také ve filmovém světě Marvelu.

Krom mladých postav je pro sérii klíčové také čarodějnictví. Nedávno bylo odhaleno, že do série byla obsazena Aubrey Plaza, zřejmě do role antagonistické čarodějky, jež by mohla stát v opozici vůči Agathe Harkness. Jednu z dalších čarodějek hraje Ali Ahn. Čerstvě byla do jedné z rolí obsazena také Sasheer Zamata (Saturday Night Live), tak kdo ví, jestli také nebyla zařazena mezi čarodějky. Castingové oddělení hledá představitelku také pro postavu ukrytou pod pseudonymem „Evelyn“.

Pod krycím označením se skrývá silná a velice zlá postava, osoba s prastarou duší, která dovede vyjadřovat emoce beze slov. Hledá se taková herečka z jejíž samotné přítomnosti na obrazovce bude diváky mrazit. Jde o fyzicky náročnou roli, takže by bylo záhodno, aby najatá herečka měla zkušenosti s tancem, kaskadérstvím či akrobacií. Výhodou je také zkušenost s technologií motion-capture. Na první pohled se tedy zdá, že v sérii bude vystupovat jakási démonická bytost, která se s pomocí digitálních triků bude proměňovat do své nelidské podoby.

Série by měla nabídnout celkem devět epizod, což by mohlo naznačovat, že bude mít spíše komediální nádech, podobně jako She-Hulk nebo před tím do jisté míry WandaVision. Mezi režiséry budou mimo jiných figurovat vrchní scenáristka Jac Schaffer a Ganja Monteiro (Wednesday, Pomsta s chutí třešní). Herečka Emma Caulfield prozradila, že natáčení začne už tento nadcházející týden, tím pádem můžeme očekávat další přísun informací.

Hlavní roli v Agatha: Coven of Chaos hraje Kathryn Hahn. Dále hrají Aubrey Plaza, Emma Caulfield, Joe Locke, Maria Dizzia, Ali Ahn a Sasheer Zamata. Showrunnerkou je Jac Schaeffer. Společně s ní se podílejí na novince také další scenáristé WandaVision - Peter Cameron, Cameron Squires, Laura Donney, Megan McDonnell a Mary Livanos.

Čarodějnice Agatha Harkness původně pochází ze 17. století, z amerického Salemu. Tam se zpronevěřila svým čarodějným družkám, když potají začala studovat zapovězenou černou magii. V boji své družky zabila. Znovu ji potkáváme v současnosti, kde vycítila silnou magii Wandy Maximoff a chtěla vstřebat její síly. K tomu jí měla dopomoci temná kniha Darkhold. Nakonec byla odhalena a v přímém souboji s Wandou poražena. Wanda jí potom vymazala paměť a odsoudila ji k životu obyčejné tetky ze sousedství, za niž se do té doby vydávala. Dosavadní filmy a série nám ukázaly, že Darkhold má negativní vliv na své uživatele. Protože byl Darkhold v Doctoru Strangeovi v mnohovesmíru šílenství zničen, je možné, že se bude Agatha v budoucnu chovat jinak než doposud.

Foto je ilustrační: Agatha Harkness v sérii WandaVision

Zdroje: Deadline,ComicBook, The Illuminerdi I, II, Murphys Multiverse

Galerie: 3

Agatha: Coven of Chaos – Nová série dláždí cestičku k Young Avengers | Fandíme filmu Agatha: Coven of Chaos – Nová série dláždí cestičku k Young Avengers | Fandíme filmu Agatha: Coven of Chaos – Nová série dláždí cestičku k Young Avengers | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest