28 dní poté: Režisér Danny Boyle má velkou chuť točit trojku

28 dní poté: Režisér Danny Boyle má velkou chuť točit trojku | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Rychlí zombíci ještě neřekli poslední slovo. Na jejich návrat je podle Boylea vhodná doba.

V roce 2002 horor 28 dní poté pomáhal v novém tisíciletí revitalizovat zájem o zombies. Snímek se chlubil mrazivými záběry prázdného Londýna (v době, kdy nebylo snadné si je naklikat v počítači) a pomáhal etablovat rychlé zobies (ano, technicky vzato jsou to ve 28 dní poté pouze „nakažení“, ale čert to vem). Šlo o první film scenáristy Alexe Garlanda a jeden z z prvních filmů herce Cilliana Murphyho. Pokračování 28 týdnů poté v roce 2007 převzal po režiséru Dannym Boyleovi nový tvůrce a už to ta jednoznačný hit nebyl. Přesto se dlouhé roky šušká o tom že se jednoho dne dočkáme i třetího filmu.

Aktuálně se k možnosti další osmadvacítky vyjádřil přímo Danny Boyle, kterého se na sérii zeptali v rozhovoru pro NME. Danny zareagoval:

[Natočit pokračování] by mě lákalo. Myslím, že teď je na něj vhodná doba. Je to zvláštní, vůbec jsem na to nemyslel, dokud jste se nezeptal. V tu chvíli jsem si vzpomněl - ‚Karamba, vždyť máme scénář!‘ Ten je zasazený do Anglie. Pojednává přímo o Anglii. Takže uvidíme, kdo ví.“

Jasně, z Boyleova vyjádření je patrné, že pokračování v tuhle chvíli není na dohled první klapce. Zároveň ale Danny potvrdil, že existuje scénář. V roce 2019 bylo odhaleno, že Boyle s Garlandem měli pro třetí film „opravdu dobrý nápad“, tak kdo ví, třeba ten nápad nakonec rozpracovali. Po slabší dvojce by rozhodně bylo fajn, pokud by se ke značce vrátili původní dva autoři.

28 dní poté byl postapokalyptický zombie horror Dannyho Boylea, který vznikl v roce 2002 a odehrával se teprve necelý měsíc po propuknutí "zombie" epidemie. Děj byl zasazený do Británie, kde skupinka přeživších postupně utíkala před nebezpečím až na odříznutý venkov. V závěru filmu zombie začaly umírat hladem a do Británie přilétaly síly NATO. V pokračování 28 týdnů poté se lidé pod vojenskou ochranou snažili znovu osídlit vyčištěné oblasti Británie, avšak kvůli chybě se nákaza opět začala šířit a lidé umírali. V závěru snímku se nákaza rozšířila do kontinentální Evropy.

Titulní foto je ilustrační – 28 dní poté

Zdroj: NME

28 dní poté

27.06.2003 | Velká Británie
Sci-Fi, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 3

28 dní poté: Režisér Danny Boyle má velkou chuť točit trojku | Fandíme filmu 28 dní poté: Režisér Danny Boyle má velkou chuť točit trojku | Fandíme filmu 28 dní poté: Režisér Danny Boyle má velkou chuť točit trojku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest