Blade of the 47 Ronin: Pokračování fantasy velkofilmu v nové upoutávce

Blade of the 47 Ronin: Pokračování fantasy velkofilmu v nové upoutávce | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Historický spektákl s Keanu Reevesem se dočkal podstatně levnějšího pokračování. Pusťte si desetiminutovou ochutnávku.

S lacinými pokračováními se nám roztrhl pytel. Představili jsme vám prequel pro R.I.P.D. To ale není všechno. Produkční společnost Universal 1440 Entertainment, zaměřená na direct-to-video béčka, za pár dní uvede ještě jedno pokračování po letech. Opět jde přitom o značku, která neuspěla ani ve své velkofilmové podobě a o pokračování stál asi málokdo. 47 róninů z roku 2013 mělo slabé recenze a mizerné tržby (150 milionů vs. 175 milionů rozpočet). Přesto je tu po devíti letech Blade of the 47 Ronin.

Děj je přesunutý do současnosti, zřejmě aby se ušetřilo na výpravě. Přesto ve zveřejněných ukázkách vypadá film extrémně levně. Lokace jsou obyčejné, kostýmy jsou horší než na maškarní a herecké „výkony“ jsou ochotnické. Nemluvě o tom, že postavy musejí pronášet kýčovité a toporné dialogy. S původním filmem je novinka propojena skutečně okrajově, když se hovoří o tom, že řád samurajů přetrval do současnosti, stále existuje nebezpečná magie a klíčovou roli mají magické meče. Jinak ale fanouškům původního filmu jednoznačně hrozí zklamání.

Podle oficiální synopse se v moderní Budapešti z ničeho nic objeví černokněžník Yurei, potomek čarodějnice, kterou před mnoha staletími zabil jeden ze 47 róninů. Yurei touží po pomstě. Hodlá spojit dvě poloviny mocného meče Tengu a vyhladit úplně všechny samuraje. Prastaré proroctví nicméně říká, že mečem dokáže vládnout pouze potomek jednoho ze 47 róninů. Jedině ten může porazit strašlivé zlo. Samurajové jsou v šoku, když lord Shinshiro rozpozná, že je člověkem z proroctví právě přidrzlá Newyorčanka Luna. Rónin Reo a jeho učednice Onami jsou pověření tím, aby z Lunu vycvičili hrdinkou, kterou tak zoufale potřebují. Většina samurajů je mrtvá či nezvěstná, ve vlastních řadách číhá zrádce, a tak přeživším bojovníkům nezbývá nic jiného, než napnout všechny svoje síly, postavit se Yureiově mystické magii a naplnit tak svůj osud.

Lunu hraje Anna Akana, Onami Teresa Ting, Rea Mike Moh, Shinshira Mark Dacascos a Yureie Dan Southworth. Film zrežíroval Ron Yuan. Uvedení na domácím videu se film dočká 25. října. Níže najdete teaser a zhruba desetiminutovou ukázku. Dole v galerii jsou fotky.

Podklady a foto: Universal Pictures

Galerie: 3

Blade of the 47 Ronin: Pokračování fantasy velkofilmu v nové upoutávce | Fandíme filmu Blade of the 47 Ronin: Pokračování fantasy velkofilmu v nové upoutávce | Fandíme filmu Blade of the 47 Ronin: Pokračování fantasy velkofilmu v nové upoutávce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest