20 tisíc mil pod mořem bez Brada Pitta

20 tisíc mil pod mořem bez Brada Pitta | Fandíme filmu
Zato ale s Davidem Fincherem na palubě a poměrně blízko natáčení. Fincher sdělil, kdo by mohl Pitta nahradit.

AKTUALIZACE: David Fincher nyní serveru Playlist prozradil, že začíná pro brzké natáčení shánět náhradu za Brada Pitta. Ovšem všichni herci, o které původně stál, nemají nyní volno, tudíž musí hledat jinde. A protože chce do filmu pořádný komerční tahák, je jedním z kandidátů i Channing Tatum. Pokud by ale nikoho optimálního režisér nesehnal, je ochotný počkat s natáčením až do příštího roku a mezitím se věnovat buď snímku Gone Girl nebo pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy.

Není tomu zrovna dlouho, co jsme vás informovali o dalším snímku Davida Finchera, na který by se režisér vrhnul, pokud by se jeho ostatní projekty nehýbaly kupředu (v nedávném rozhovoru navíc prozradil, že by si v tom případě zrežíroval i některé další díly případné druhé řady seriálu House of Cards, pod kterým je podepsán). Těmi ostatními projekty myslíme pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy a také 20 tisíc mil pod mořem, volnou adaptaci Verneovy klasiky, o které se ve spojitosti s Fincherem mluví déle než rok. A právě u tohoto projektu se nyní daly věci docela do pohybu, alespoň to tvrdí server Hollywood Reporter. Režisér se nechal již dříve slyšet, že snímek by měl být zhruba ze sedmdesáti procent CGI, což si samozřejmě vyžádá desítky, tedy spíše stovky milionů z rozpočtu.

Návratnost investice měl zajistit jeden z oblíbených Fincherových herců - Brad Pitt. Jeho tvář by jistě pomohla snímek prodat, sám Pitt přitom projevoval velký entuziasmus vůči účasti na projektu. Podle posledních informací však v adaptaci 20 tisíc mil pod mořem herec již nefiguruje. Studio Disney se nicméně i tak snaží hnát projekt kupředu a vypadá to, že se díky nepřítomnosti Pitta bude snažit alespoň ušetřit. Tamní hlavouni jsou totiž blízko dohody s australskou vládou, která jim nabídla možnost natáčení v tamních lokacích při třicetiprocentním daňovém rabatu. V konkrétních číslech by to pro Disneyho znamenalo ušetření dobrých dvaceti milionů dolarů z rozpočtu, což - přiznejme si - není úplně k zahození.

Disney se rozhodl pro tento tah po vzoru Foxů, kteří na nejmenším kontinentu natáčeli nového Wolverina a vymohli si stejné podmínky. Štáb Jamese Mangolda přitom během natáčení zaměstnal přes dva tisíce místních obyvatel a pomohl zvýšit tamní investice o osmdesát milionů dolarů. Tvůrci 20 tisíc mil pod mořem přitom slibují ještě větší produkci, vyšší výnosy, zkrátka mají v rukou ideální karty pro to, aby se s australskou vládou dohodli na začátku natáčení ještě v letošním roce. Podle serveru by si obě strany měly plácnout v těchto dnech, projekt by měl tím pádem okamžitě dostal zelenou a my bychom konečně měli na sto procent jasno o Fincherově novém celovečeráku. Držíme palce, ať vše klapne.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest