The East: Ellen Page jako ekoteroristka

The East: Ellen Page jako ekoteroristka | Fandíme filmu
Zal Batmanglij a Brit Marling, autoři festivalového hitu Sound of My Voice, přinánášejí další silný námět.

Dalším snímkem, který se poprvé představil na letošním filmovém festivalu Sundance je The East. Scénář k filmu napsala dvojice Zac Batmanglij a Brit Marling, která již na Sundance jednou sklidila úspěch s filmem Sound Of My Voice. Dva roky staré indie drama zaujalo Fox Searchlight a Scott Free Production (zakladatelé bratři Scottovi) natolik, že jim poskytli o poznání větší rozpočet pro natočení The East. Autorská dvojice opět společně napsala scénář a Brit Marling opět hraje hlavní roli a Zac Batmanglij opět snímek režíruje. Dále v hlavních rolích účinkují Ellen Page (Juno) a Alexander Skarsgård (True Blood).

The East vypráví příběh Sarah (Brit Marling), zaměstnankyně soukromé bezpečnostní agentury, která dostane za úkol infiltrovat se do skupiny, nazývající se East. Tato poněkud radikální skupina ekoteroristů se rázně mstí všem korporacím, za jakékoliv poškozování přírodního prostředí. Hlavními členy této skupiny jsou Izzy (Ellen Page) a Benji (Alexander Skarsgård), který je zároveň i vedoucím skupiny. Sarah se sice podaří připojit ke skupině, aniž by byla odhalena její pravá totožnost, zamiluje se však do Benjiho a začíná vážně přehodnocovat svoje priority. Aby toho nebylo málo, Izzy je bývalou Benjiho přítelkyní a už jen z tónu jejího hlasu v upoutávce lze odhadnout, že nebude zrovna křehkou slečnou.

The East se v zahraničí již nějakou dobu promítá a navzdory nepříliš vysokým tržbám sbírá většinou dobrá hodnocení. Českým kinům se sice film vyhnul, přesto si myslím, že si zaslouží pozornost. Co na říkáte na trailery? Jak na vás působí Ellen Page v podstatně vážnější poloze než v jaké jsme na ni bývali zvyklí?

The East: 3 trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest