Black Adam: První ohlasy pro komiksovku s The Rockem jsou tady

Black Adam: První ohlasy pro komiksovku s The Rockem jsou tady | Fandíme filmu
Warner Bros.
Recenzenti slibují spoustu drsné akce, ale bude to stačit?

Do našich kin Black Adam dorazí už 20. října, přesně za týden. Prozatím jej viděli první američtí novináři, kteří se podělili o to, jak se komiksová novinka ze stáje DC povedla.

Nejdřív si pojďme shrnout několik objektivních skutečností. Film je hodně akční a hodně násilný. Antihrdina Black Adam (Dwayne Johnson) zlikviduje každého, kdo se mu postaví do cesty. Ačkoliv je Adam hlavní hvězdou, ve snímku vystupuje dost velké množství postav. A nechybí titulková scéna, takže pokud se na Black Adama vypravíte, po skončení filmu hned neodcházejte.

A teď se pojďme pustit do věcí, které jsou otázkou názoru. Mezi hodnotícími převládá stanovisko, že je film zábavný. Neobjevuje znovu Ameriku, má svoje nedostatky, ale akce je opravdu hodně, má obří měřítko, vesměs je zábavná a v centru všeho stojí charismatický The Rock, který baví svým drsným naturelem. Vypadá to, že by snímek opravdu mohl posunout DC filmy na novou trajektorii, což by mohlo některým fanouškům sedět. Vedle The Rocka vyčnívají Aldis Hodge jako Hawkman a Pierce Brosnan jako Doctor Fate.

Nicméně i u většiny pozitivních reakcí najdete první stíny pochybností, které potom část novinářů posouvá vyloženě v tvrdou kritiku. Je patrné, že ačkoliv atrakce pro většinu lidí fungují, jako vyprávění příběhu je Black Adam přinejlepším průměrný.

U všech aspektů děje je cítit, že něco podobného už jsme viděli. Cokoliv skutečně invenčního chybí. Film je přeplněný expozicí, kdy zvlášť první třetinu to dost brzdí. Jakmile se na scénu dostane tým Justice Society of America, tak je to prý lepší a film dostane trochu spád. Zároveň se ale zesiluje jiný problém. Většina vedlejších postav je podle všeho extrémně neprokreslená. Působí tak celkem zbytečně a záporák je vyloženě slabý a nevýrazný. Emotivní scény nefungují tak, jak by si filmaři představovali, nikdy není cítit, že by byla ústřední postava v sebemenším nebezpečí a humor části publika vůbec nesedl.

Pokud jde o chválenou akci, tak někteří recenzenti varují před tím, že závěrečná zhruba půlhodina je jeden velký digitální mumraj, což prostě část diváků nebude bavit, jak jsme si mohli už tolikrát ověřit u starších filmů.

Určitou třešničkou potom je, že největší reakci publika vzbudila titulková scéna (podrobnosti ve starším článku), což není pro Black Adama zrovna dobrá vizitka. Suma sumárum se většinou i ti nejkritičtější hodnotící shodnou na tom, že že film dokáže přinejmenším vzbudit zájem o ústřední postavu a vyvolat naději, že se někdy v budoucnu představí v dotaženějším filmu.

Příběh začíná před 5000 lety v zemi Kahndaq, která vzkvétala a byla protkána magií. Byla však vybudována na zádech otroků. Black Adam byl jedním z nich a už to dál nehodlal snášet. Proto povstal a postavil se za svůj lid. Lidi potřebovali hrdinu, ale měli jen jeho. A tak udělal, co bylo třeba. Za to však byl uvězněný na pět tisíc let do žaláře. Teď je konečně volný a přísahá, že tentokrát už jej nikdo nezastaví. Součástí snímku bude hrdinský tým JSA – Justice Societ of America (Americký spolek spravedlnosti) - Hawkman, Doctor Fate, Cyclone a Atom Smasher. V hlavních rolích Dwayne Johnson, Pierce Brosnan, Noah Centineo, Aldis Hodge, Quintessa Swindell, Sarah Shahi, Marwan Kenzari, James Cusati-Moyer a Bodhi Sabongui. Režíruje Jaume Collet-Serra. Datum premiéry je stanovené na 20. 10. 2022.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Collider, Reddit, Joblo, Screen Rant, The Hollywood Report

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest