Doc Savage: Shane Black natočí Muže z bronzu

Doc Savage: Shane Black natočí Muže z bronzu | Fandíme filmu
Street & Smith
Režisér Iron Mana se pustí do natáčení příběhu svého oblíbeného hrdiny, mixu Indiany Jonese, Sherlocka Holmese a Supermana.

Iron Man 3 byl přesně tím diváckým a kasovním hitem, jaký si režisér a scénárista Shane Black zasloužil. A možná také trochu potřeboval k uskutečnění svých vysněných projektů. Jedním z takových je filmové znovuoživení postavy se jménem Doc Savage, které bude Blackovým následujícím režijním počinem.

O novém filmovém zpracování „Muže z bronzu“, jak se Savagovi také přezdívá, se mluví už několik let, ale až po úspěchu třetího Iron Mana se věci daly pořádně do pohybu. Black se upsal studiu Sony Pictures a snímek pro ně zrežíruje, přičemž mu se scénářem k filmu pomohlo duo Anthony Bagarozzi a Chuck Mondry (o kterých se mluvilo už ve spojitosti s adaptací japonské mangy Death Note).

Doc Savage je fiktivní postava, vytvořená H. W. Ralstonem a J. L. Nanovicem. Ve 30. a 40. letech její příběhy vycházely ve Spojených státech ve formě pulpových magazínů a od té doby se objevila také v  rádiovém zpracování a několika filmech a komiksech. Savage je vědec, dobrodruh, vynálezce a detektiv, který oplývá obrovskou silou a inteligencí a na vlastní pěst bojuje se zlem v nejroztodivnějších formách. Doposud zůstává v Americe jakousi nostalgickou kulturní ikonou a sám Black prohlásil, že jeho příběhy zbožňuje dodnes, pročež je pro něj adaptace dost osobní záležitostí.

V rozhovoru pro Collider se Black trochu blíže rozpovídal o svém pojetí chystaného snímku. Děj bude zasazen do 30. let minulého století a inspiraci bude hledat například i ve filmech Franka Capry z této doby. Savage je podle Blacka bojová mašina s duší pacifisty - vždy byl schopný ovládnout svoji násilnou stránku v zájmu mravních zásad a podle toho se ve filmu bude chovat. Celé to působí jako takový mix Sherlocka Holmese, Indiana Jonese a Supermana a nám nezbývá nic jiného než čekat, jak si Shane Black s touto výzvou poradí.

Zdroj: Collider

Death Note

25.08.2017 | USA
Fantasy, Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest