El Muerto: Okrajového superhrdinu zkusí pozvednout zajímavý režisér

El Muerto: Okrajového superhrdinu zkusí pozvednout zajímavý režisér | Fandíme filmu
Marvel Comics
Komiksový protivník Spider-Mana našel také svého scenáristu.

Když byl letos v dubnu oznámený snímek El Muerto, řada filmových nadšenců jen zvědavě pozvedla obočí. Opravdu už je studnice námětů tak vyčerpaná, že studio Sony musí sahat k třetiřadému komiksovému antihrdinovi?

Určitou šancí, že by z projektu nakonec mohlo přeci jen vyrůst něco alespoň trochu zajímavého, je čerstvé angažování režiséra. Tím se stal Jonás Cuarón, syn slavnějšího Alfonsa Cuaróna. Ten spolu s otcem napsal úspěšnou Gravitaci, na velký individuální průlom však stále čeká. Natočil nějaké kraťasy a artové filmy, případně průměrný thriller Desierto. To už ale bylo v roce 2015 a od té doby Jonás na další přípis do svojí filmografie stále čeká. Dokončený má monster film Chupa a pilot seriálu Hombre, tak snad se nadějný tvůrce zase rozjede.

Jinak byl snímek El Muerto v Sony odsouhlasený prakticky jen proto, že studio chtělo spolupracovat na dalším filmu s rapperem Bad Bunnym (Bullet Train) a vycházející hudební hvězda si vybrala jako nejlepší látku právě film o komiksovém wrestlerovi s magickou maskou. Ačkoliv už je datum premiéry stanovené na 11. ledna 2024, přípravy jsou teprve v počátcích. Teprve se píše scénář, který dostal na starost Gareth Dunnet Alcocer (Přes hranici, Blue Beetle).

El Muerto je okrajový antihrdina ze spidermanovských komiksů. Občanským jménem Juan-Carlos Estrada pochází z dlouhé linie luchadorů (mexičtí wrestlingoví zápasníci), kde se z generace na generaci předává maska, která svému nositeli předává moc El Muerta, neboli smrti. Aby člověk masku získal, musí při rituálu porazit El Dorada a ukázat, že je hoden. Juan-Carlos se však ve strachu odmítl s El Doradem utkat a hrozila mu za to smrt. Obětoval se za něj jeho vlastní otec a Juan-Carlos dostává ještě jednu příležitost. Aby napravil své předchozí odmítnutí, musí odhalit a ponížit nějakého maskovaného hrdinu. Podaří se mu uspořádat charitativní zápas se Spider-Manem. Ten jej během boje nešťastnou náhodou odešle rovnou do nemocnice, kde jej napadne El Dorado, ale spolu se Spider-Manem jej porazí.

Titulní foto: Komiksová předloha

Zdroje: The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest