Osvobození: Trailer představuje historický epos s Willem Smithem

Osvobození: Trailer představuje historický epos s Willem Smithem | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit dalších 6 obrázků
Smith povstane v boji otrokářům a riskuje život ve smrtících močálech. Ambiciózní novinku uvidíme ještě letos.

Will Smith před lety odmítl hlavní roli v Nespoutaném Djangovi Quentina Tarantina. Nadsazené zpracování boje proti otrokářství mu nesedělo. V daleko syrovějším, zemitějším a pochmurnějším filmu Osvobození (Emancipation) však roli otroka v dobách americké občanské války přijal. Snímek už měl první veřejné promítání, z něhož na veřejnost proudí pozitivní reakce. My si na uvedení počkáme až do prosince, kdy 9. 12. novinku uvede mezinárodní služba Apple TV+.

Zatím byl uveřejněný alespoň první teaser trailer. Ten klade důraz na osobní příběh Petera, ústředního otroka, který se odmítá nechat zlomit svými krutými pány. Zároveň je cítit, jak moc chce vyprávění podtrhnout dějinnou důležitost událostí. Smith je v hlavní roli extrémně soustředěný, atmosféra filmu zřejmě bude dost syrová a pochmurná. To podtrhuje i zvolené vizuální zpracování, které osciluje od tlumených barev až ke zcela černobílému obrazu.

Will Smith ve snímku Osvobození (Emancipation) vystupuje jako otrok na útěku jménem Peter. Ten se v době americké občanské války snaží prodrat skrze louisianské močály na svobodu. Bohužel, na záda mu dýchají krutí a nesmlouvaví lovci otroků. Snímek je inspirovaný skutečným příběhem otroka jménem George. Fotky jeho zad zničených bičováním v roce 1863 obletěly svět a daly zastáncům zrušení otroctví do rukou důkaz toho, že se plantážníci chovají k otrokům krutě. Dále hrají Ben Foster, Charmaine Bingwa, Gilbert Owuor, Mustafa Shakir nebo Steven Ogg. Scénář napsal William N. Collage, režíruje Antoine Fuqua. Snímek uvede 9. prosince Apple TV+.

Podklady a foto: Apple TV+

Galerie: 7

Osvobození: Trailer představuje historický epos s Willem Smithem | Fandíme filmu Osvobození: Trailer představuje historický epos s Willem Smithem | Fandíme filmu Osvobození: Trailer představuje historický epos s Willem Smithem | Fandíme filmu Osvobození: Trailer představuje historický epos s Willem Smithem | Fandíme filmu Osvobození: Trailer představuje historický epos s Willem Smithem | Fandíme filmu Osvobození: Trailer představuje historický epos s Willem Smithem | Fandíme filmu Osvobození: Trailer představuje historický epos s Willem Smithem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest