The Wager: DiCaprio v historickém filmu ztroskotá na moři

The Wager: DiCaprio v historickém filmu ztroskotá na moři | Fandíme filmu
20th Century Studios / Paramount Pictures
Leonardo se opět spojí s Martinem Scorsesem, aby natočili drsný příběh přežití.

Hvězdný Leonardo DiCaprio a legendární Martin Scorsese se mají rádi. Natočili spolu Gangy New Yorku, Letce, Skrytou identitu, Prokletý ostrov a Vlka z Wall Street. Teď spolu připravují Killers of the Flower Moon a tím spolupráce nekončí.

Pánové si vyhlédli další společný projekt. Zadaptují historickou knihu The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder. Česky zhruba The Wager: Příběh ztroskotání, vzpoury a vraždy. The Wager je jméno lodi, které by se dalo přeložit jako Sázka (možná Šance).

Děj je zasazený do 40. let 18. století, kdy loď britského námořnictva The Wager ztroskotá na opuštěném ostrově u cípu Jižní Ameriky. Kapitán a jeho posádka se snaží zachovat řád, zatímco se potýkají nejen s těmi nejextrémnějšími živly, ale také s vlastní lidskou povahou.

Projekt zatím nemá scenáristu, nicméně vychází z předlohy Davida Granna, který není v hollywoodu žádným nováčkem. Z jeho knih vycházely už zmínění Killers of the Flower Moon (Krvavé prachy), Ztracené město Z nebo Gentleman s pistolí. Snímek vzniká pro streamovací platformu Apple TV+, pro níž se natáčejí i Krvavé prachy. Scorsese si tak dál upevňuje status filmaře, který sice miluje kino, ale rozpočty pro jeho nákladné projekty mu zaplatí jen streamingové služby.

Titulní foto je ilustrační, Leonardo DiCapri ve filmu Titanic

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest