Matrix: Chystá se taneční adaptace

Matrix: Chystá se taneční adaptace | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Nový projekt připravuje Danny Boyle, režistér Trainspottingu, 28 dí poté či Milionáře z chatrče.

Tohle oznámení přišlo zčistajasna. Matrix se dočká nového zpracování. Nechystá se však další film, seriál, animák, videohra ani komiks. Připravuje se „taneční adaptace“.

Novinku připravuje režisér Danny Boyle, autor filmů jako Trainspotting , Pláž, 28 dní poté, Sunshine nebo 127 hodin. V Milionáři z chatrče vystřihl bollywoodské muzikálové číslo, v roce 2012 měl na starost přípravu úvodního ceremoniálu olympijských her v Londýně, kde se snoubily hudba, tanec, ohňostroje, světla a vůbec ohromná spousta nejrůznějších elementů.

„Taneční adaptace“ se bude jmenovat Free Your Mind. Bude uvedena příští rok v říjnu v novém multimediálním prostoru Factory International v britském Manchesteru. Free Your Mind se označuje jako „vtahující představení s obřím měřítkem“. Projekt má kombinovat hiphopovou choreografii, stovky tanečníků a vtahující design. Na publikum čeká „vzrušující cesta Matrixem“, do říše nových možností.

Produkce má divákům rozšířit obzory a má se odehrávat napříč prostorami, které Factory International umělcům nabídne, využívat jejich energii a sílu okamžiku. Hudbu pro taneční show skládá Michael ‘Mikey J’ Asante, Kenrick ‘H2O’ Sandy připravuje choreografii. Produkuje dlouholetý Boyleův spolupracovník Tracey Seaward. Píše Sabrina Mahfouz, Es Devlin pro projekt připravuje obří skulptury. Celý projekt byl objednaný Factory International, který jím chce oslavit své otevření.

Těžko říct, co si vlastně máme představit. Jestli celé Free Your Mind bude více či méně tradiční vystoupení (třeba něco jako Cirque du Soleil), kde návštěvníci z hlediště sledují představení, anebo se návštěvníci budou pohybovat po budově, kde budou imersivně vstupovat do různých dílčích uměleckých prožitků. Na celkovém pojetí pak bude zřejmě dost záviset, zda půjde z Free Your Mind pořídit záznam a nebo bude mít smysl celou zkušenost prožít výhradně na vlastní kůži.

A vedle toho všeho se nabízí otázka, zda je spojení s Matrixem čistě komerční tah, anebo tvůrci mají skutečně zajímavé nápady na to, jak látku novým alternativním způsobem zajímavě využít. Minimálně jméno Dannyho Boylea dává šanci, že stojí za to projektu věnovat pozornost.

Titulní foto je ilustrační – Matrix

Zdroje: Variety, Factory International

Galerie: 2

Matrix: Chystá se taneční adaptace | Fandíme filmu Matrix: Chystá se taneční adaptace | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest