Smrtonosná zbraň 5: Mel Gibson věří, že příští rok začne točit

Smrtonosná zbraň 5: Mel Gibson věří, že příští rok začne točit | Fandíme filmu
Warner Bros.
S filmem pomáhá další scenárista akčních bijáků.

Pokud si děláte čárky pokaždé, když zmíníme projekt, který se do kin dere už dlouhá léta, dnes máte další bod. Smrtonosná zbraň 4 tu byla v roce 1998 a jen na FandimeFilmu.cz píšeme o plánovaném pokračování od srpna 2017. Po smrti režiséra Richarda Donnera to mohlo vypadat, že se Smrtonosná zbraň 5 po řadě odkladů definitivně zruší, ale nakonec to bylo přesně naopak. Mel Gibson se zapřisáhl, že na počest svého zesnulého přítele natáčení prostě dotáhne do konce. Zatím se k tomu nedostal. V rozhovoru pro Screen Rant vysvětlil, proč tomu tak je a přidal povzbudivý výhled:

Jde to dobře. Máme opravdu dobrý scénář, který jsem připravil. Tedy, Donner jej připravil, samozřejmě jej připravil Richard Donner. Pustili se do něj spolu s Richardem Wenkem a dali dohromady opravdu dobrý základ. Po Richardově smrti jsem měl tu čest, že jsem mohl se scenáristou zasednout [ke klávesnici] a vypilovat několik dalších verzí. Donnera jsme znal opravdu dobře, takže jsme se to snažili dělat v duchu, v jakém jsme si mysleli, že by to dělal on. Snažili jsme se dodržovat jeho styl a s výsledkem jsme dost spokojení. Za všechny průtahy teď mohou změny u Warneru. Po tom, co přišlo Discovery a nový šéf, vyhazují na všech frontách a najímají nové lidi. Vždycky to trvá, než se taková společnost dá znovu do kupy, tak proto to zdržení. Ale jsem si jistý, že tu káru roztlačíme. Nejspíš začneme točit v prvním čtvrtletí příštího roku.“

Gibson ve svém vyjádření zmiňuje spojení studia Warner Bros. se společností Discovery. Opravdu dochází k celé řadě personálních změn a k rozsáhlé inventuře, což chod studia v některých směrech brzdí. Snad má Mel pravdu v tom, že si všechno už brzy sedne. Kdyby se vážně začalo natáčet začátkem příštího roku, tak se nové Smrtonosné zbraně dočkáme v roce 2024. Scenárista Richard Wenk má k dnešnímu dni už značně rozsáhlé akční zkušenosti, bohužel vyloženě skvělé filmy mu zatím v kinematografii chybí. Může se pochlubit snímky jako 16 bloků, Mechanik zabiják, Expendables 2, Jack Reacher: Nevracej se nebo sérií Equalizer. Naposledy napsal komiksového Lovce Kravena.

O čem snímek bude vyprávět, zatím nevíme. Ještě když Donner žil, měla se dvojice starých parťáků vypravit na společnou dovolenou v karavanu. Přijeli by do jednoho maloměsta, kde Murtaugh (Dann Glover) zapomene zatáhnout ruční brzdu, ujetý karavan způsobí mumraj, ale právě díky tomu hrdinové úplnou náhodou narazí na kriminální aktivitu, se kterou se následně rozhodnou vypořádat. V tuhle chvíli není zřejmé, kolik z téhle zápletky v aktuálním scénáři zůstalo.

Foto je ilustrační, stará Smrtonosná zbraň

Zdroj: Screen Rant

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest