Shang-Chi 2: Kdy má dorazit pokračování kung-fu marvelovky

Shang-Chi 2: Kdy má dorazit pokračování kung-fu marvelovky | Fandíme filmu
Marvel Studios
Lze stihnout v napjatém termínu natočit další Avengers a ještě jednu marvelovku k tomu?

Na výstavě D23 Marvel neodhalil žádný úplně nový projekt, hovořil pouze o těch již oznámených. Fanoušci přitom doufali, že by studio mohlo prozradit například to, jaké filmy zaplní dosud nezabraná data v kalendáři. Nestalo se.

Krátce po D23 Disney jednu marvelovku přesunul z února na září 2024. Fanoušci se domnívají, že by mohlo jít o Deadpoola 3. Dále jsou tu ale ještě dva další neobsazené termíny pro rok 2025. Aktuálně se objevila zvěst, podle které bude únorový termín patřit Shang-Chimu 2. Konkrétně bychom se jej měli dočkat 13. února 2025. S drbem přišli moderátoři spoilerové Marvel sekce na Redditu, kteří se občas dostanou k solidním informacím, jindy jsou úplně vedle. S tvrzením souhlasí známý insider Charles Murphy.

Co k tomu lze realisticky dodat? V prosinci loňského roku bylo oznámeno, že Marvel najal režiséra prvního Shang-Chiho, Destina Daniela Crettona, aby natočil Shang-Chiho 2. A v červenci bylo oznámeno, že byl Destin najatý, aby zrežíroval Avengers: The Kang Dynasty. Jeden film má mít podle současné zvěsti premiéru v únoru 2025, druhý je oficiálně oznámený na květen 2025. To jsou fakta. Teď si pojďme rozebrat, co se z nich dá usuzovat dalšího.

Působilo by zvláštně, aby Marvel angažoval Crettona pro Shang-Chiho 2 před Avengers 5 a při tom chtěl oba filmy natočit v opačném pořadí. Je ale možné, že při původním oznámení udělali chybu reportéři: Třeba Marvel s Crettonem celou dobu jednal o The Kang Dynasty a novináři se pouze domnívali, že se vyjednává o Shang-Chim 2. Nebo se informace dostali na veřejnost v opačném pořadí, než se skutečně domluvily. Nebo interně ve věci plánovaných filmů došlo k nějakým změnám. Anebo všechno sedí a Cretton skutečně má točit Shang-Chiho 2 i The Kang Dynasy a oba filmy opravdu mají vyjít v únoru a květnu 2025.

Bylo by vůbec reálné tohle všechno stihnout? Bylo. Je podzim 2022, První film má přijít v zimě 2025, druhý na jaře 2025. To je dva a půl roku na přípravu dvou celovečeráků. V minulosti se ukázalo, že v případě potřeby lze jeden komiksový velkofilm natočit za rok. Natočit a dokončit v postprodukci Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame trvalo od první klapky do premiéry Endgame zhruba dva a čtvrt roku. Avengres 3 a 4 sice točila dvojice režisérů, Shang-Chi 2 a Avengers 5 by na druhou stranu mohly být v součtu o něco méně rozsáhlé projekty, než dva vrcholné filmy předchozí Marvel ságy.

Takže ano, čistě logisticky Cretton může stihnout natočit oba filmy a uvést je v předpokládaných termínech. Zároveň je možné, že Shang-Chiho 2 natočí někdo jiný (to ale Charles Murphy popírá – tvrdí, že film natočí právě Destin), anebo že Shang-Chiho 2 uvidíme až někdy později. Na jednoznačné odpovědi si zkrátka ještě počkáme. Co myslíte vy? Uvidíme Shang-Chiho 2 ještě před dalšími Avengers?

Foto: první Shang-Chi

Zdroje: Reddit, Charles Murphy, Charles Murphy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest