Captain America: New World Order – Záporák odhalen, stejně jako další postavy

Captain America: New World Order – Záporák odhalen, stejně jako další postavy | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
V příštím Kapitánovi se vrátí celá řada známých marvelovských figur a setkáme se i s jednou úplně novou.

Snímek Captain America: New World Order ještě ani nezačal točit, avšak přesto měl na výstavě D23 poměrně výraznou prezentaci, kde odhalil velkou část obsazení. Samozřejmě už delší dobu víme, že hlavním hrdinou bude Sam Williams (Anthony Mackie), jenž v minulosti v marvelovském světě působil jako Falcon. Na konci Avegers: Endgame mu Steve Rogers předal štafetu a v minisérii The Falcon and the Winter Soldier se definitivně rozhodl, že se opravdu ujme role Captaina Ameriky.

Teď se dozvídáme o dalších postavách, jež v chystaném filmu uvidíme. Záporákem bude Leader. Toho jsme potkali v roce 2008 ve snímku Neuvěřitelný Hulk. Tehdy to byl ještě obyčejný vysokoškolský profesor, doktor Samuel Sterns, který se pokoušel Bruci Bannerovi získat kontrolu nad jeho proměnami. Ve filmu je zraněný a do rány se mu dostane kapka Bannerovy krve. Okamžitě mu začne růst hlava, což odkazuje ke komiksům. Tam je velká hlava jeho zásadním poznávacím znamením a propůjčuje mu nadlidskou inteligenci za hranicemi našeho běžného chápání. S obrovskou přesností dokáže předpovídat pravděpodobný vývoj, má dokonalou paměť a dokáže ovládat lidi silou myšlenky. To by potenciálně mohlo nějak souviset s „novým světovým řádem“, který má chystaný film v podtitulu, co říkáte? V roli se vrátí Tim Blake Nelson.

Není sám kro se vrací. Na scéně se opět objeví Carl Lumbly jako Isaiah Bradley, muž, na kterém kdysi dávno Amerika testovala sérum supervojáka, a pak jej dlouhé roky tajně věznila a experimentovala na něm. Stejně jako Bradley se v sérii The Falcon and the Winter Soldier poprvé představil také Joaquin Torres. Tentokrát bude mít podstatně výraznější roli a po Samovi převezme pozici Falcona. Postavu hraje Danny Ramirez.

Krom starých známých ve snímku bude vystupovat také postava, jež se zatím ve filmech neukázala. Bude to Sabra. Ta se pod jménem Ruth Bat-Seraph narodila v Izraeli. Pracovala jako agentka Mossadu, ukázalo se, že má v sobě mutantské geny, jeden čas byla součástí X-Menů, Izrael na ni aplikoval vlastní sérum supervojáka a má k dispozici nejrůznější technická udělátka, která jí umožňují metat výboje či létat. V komiksech je součástí celé řady nejrůznějších špionážních příběhů a sám režisér Julius Onah na D23 potvrdil, že film bude paranoidní thriller. Sabru ztvární Shira Haas, jenž se skvěle předvedla v hlavní roli seriálu Neortodoxní.

Scénář snímku píší Malcolm Spellman a Dalan Musson. Datum premiéry je stanoveno na 2. května 2024.

Titulní foto je ilustrační, Anthony Mackie v sérii The Falcon and the Winter Soldier

Podklady a foto: Marvel

Galerie: 6

Captain America: New World Order – Záporák odhalen, stejně jako další postavy | Fandíme filmu Captain America: New World Order – Záporák odhalen, stejně jako další postavy | Fandíme filmu Captain America: New World Order – Záporák odhalen, stejně jako další postavy | Fandíme filmu Captain America: New World Order – Záporák odhalen, stejně jako další postavy | Fandíme filmu Captain America: New World Order – Záporák odhalen, stejně jako další postavy | Fandíme filmu Captain America: New World Order – Záporák odhalen, stejně jako další postavy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest