Sněhurka: Kulisy Disneyho velkofilmu zachvátil požár

Sněhurka: Kulisy Disneyho velkofilmu zachvátil požár | Fandíme filmu
Disney
Chaloupku sedmi trpaslíků pohltily plameny. Není to poprvé, co ve slavných ateliérech Pinewood hořelo.

Disney už několik let plánuje natáčení hrané verze Sněhurky a sedmi trpaslíků. Původně se mělo točit před dvěma lety v Kanadě, ale kvůli pandemii se produkce odkládala a přesouvala. Teď měla konečně padnout první klapka, avšak projekt postihla další nepříjemnost. Požár kulis.

Oheň se rozšířil v ateliérech Pinewood, přímo v hale, kde se snímek bude natáčet. Podle informací deníku The Sun začal na place hořet jeden ze stromů, který byl součástí scény. Od stromu se následně požár šířil dál po place. Dřevěné kulisy požíral oheň poměrně rychle, podle některých svědků byly slyšet exploze. Plameny vystoupaly až ke stropu haly, který viditelně poškodily. Všechny zaměstnance se podařilo včas evakuovat, nikdo nebyl zraněn. Na místě postupně zasahovalo až 12 hasičských vozů.

Níže si můžete prohlédnout záběry a fotografie požáru. Není zřejmé, jaký byl celkový rozsah škod a jak to ovlivní natáčení filmu. V Pinewoodu hořelo už v roce 1984, ke konci natáčení snímku Legenda Rdidleyho Scotta. Slavný ateliér 007 shořel do základů, byl znovu postavený a otevřený v následujícím roce. Ten samý ateliér hořel v roce 2006, těsně po dokončení bondovky Casino Royale. Bylo třeba přistoupit k demolici a stavět znovu, proces trval půl roku.

Kulisy Sněhurky vyrostly v menším ateliéru zvaném Richard Attenborough Stage, takže i kdyby byla budova vážně poškozena, tak je větší šance, že půjde opravit v kratší době nebo natáčení přesunout. Přesto asi pro tuto chvíli nelze vyloučit, že požár nějakým zásadním způsobem naruší harmonogram Gal Gadot, jež ve snímku hraje zlou královnu. Zatím nicméně herečka točí Heart of Stone, takže tvůrci Sněhurky mají určitou rezervu.

Titulní foto je ilustrační - Disneyho animovaná Sněhurka

Zdroje: Variety, The Sun, Daily Mail

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest