Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou

Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou | Fandíme filmu
Netflix / Zack Snyder
Zobrazit dalších 8 obrázků
První díl velkofilmu pro Netflix ještě ani není hotový a dvojka už se k natáčení vesele připravuje.

Není tajemstvím, že Zack Snyder rád uvažuje ve velkém. Pro komiksový svět DC chtěl natočit pětidílnou sérii (která nakonec předčasně skončila spolu s Justice League). Z Armády mrtvých se vylíhl rovnou celý zombie svět a v případě sci-fi Rebel Moon si režisér u Netflixu vymohl, že rovnou natočí dva díly.

Původně Zack snímek připravoval jako součást světa Star Wars, ale když se mu nakonec projekt u Lucasfilmu nepodařilo přivést k životu, upravil některé reálie a zhruba před rokem bylo oznámeno, že Rebel Moon uvidíme na Netflixu. Poprvé letos v únoru se potom objevila zpráva, že by ke snímku v těsné návaznosti mělo začít vznikat pokračování.

V Hollywoodu platí, že nic není jisté, dokud se na film nedíváte (vzpomeňte na nedávno zrušenou Batgirl), ale zrovna v případě Rebel Moon 2 je vše na dobré cestě. Podle aktuálních úředních dokumentů z Kalifornie se Netflixu ve státě podařilo získat daňovou úlevu ve výši téměř 17 milionů dolarů.

Už první Rebel Moon dostal daňovou úlevu ve výši více než 18 milionů. I tehdy bylo podmínkou utratit ve státě 83 milionů dolarů. První část se začala natáčet koncem dubna a bude se točit do začátku listopadu. Filmaři mají v Kalifornii naplánovaných 117 natáčecích dní. Dle dřívějších informací by natáčení pokračování, jež je označované jako Rebel Moon – druhá část, mělo následovat hned po dokončení úvodního filmu. Můžeme předpokládat, že finální rozpočet je u obou snímků ještě daleko vyšší, když k výdajům utraceným přímo v Kalifornii připočtete ještě postprodukci, platy apod.

Hollywood se delší dobu Kalifornii celkem vyhýbal, protože jinde zkrátka dostal výhodnější finanční podmínky. V posledních letech ale opět začal stát vyplácet zajímavé pobídky a v Los Angeles a okolí se tak znovu poměrně výrazně točí. Pobídky v aktuálním období dostala celá řada projektů, ty větší byly čtyři. Krom Rebel Moon 2 ještě Joker 2 (12 milionů pobídek, když utratí zhruba 99 milionů), nová verze Aféry Thomase Crowna (88 útrata vs. 19 milionů na daňových úlevách) a zatím neodhalený projekt Netflixu, který má utratit 107 milionů a čerpat více než 20.

Děj snímku Rebel Moon je zasazený na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie, kterou začnou ohrožovat armády tyranského regenta Balisaria. Kolonie vyšle mladou ženu s tajemnou minulostí na okolní planety, aby tam našla válečníky, kteří by byli ochotní se spolu s kolonií regentovi postavit. Hlavní roli ztvární Sofia Boutella. Dále hrají Charlie Hunnam, Jena Malone, Corey Stoll, Cary Elwes, Michiel Huisman, Alfonso Herrera, Djimon Hounsou, Doo-na Bae, Ed Skrein, Rhian Rees, Cleopatra Coleman, Fra Fee, Anthony Hopkins nebo Ray Fisher. Režíruje Zack Snyder, scénář spolu s ním napsali Shay Hatten a Kurt Johnstad. Film vzniká pro Netflix.

Titulní foto: Netflix / Zack Snyder

Zdroje: California Film Comission I, II, III, IV

Galerie: 9

Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou | Fandíme filmu Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou | Fandíme filmu Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou | Fandíme filmu Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou | Fandíme filmu Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou | Fandíme filmu Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou | Fandíme filmu Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou | Fandíme filmu Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou | Fandíme filmu Rebel Moon 2: Pokračování „Star Wars od Zacka Snydera“ má zelenou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest