Box Office: Drsňačky zadupaly Emmericha do země

Box Office: Drsňačky zadupaly Emmericha do země | Fandíme filmu
Žebříček tržeb však znovu opanovala pixarovka Univerzita pro příšerky.

Relativně vyrovnaný víkendový souboj o pomyslného krále tržeb znovu vyhrála pixarovka Univerzita pro příšerky, která pravděpodobně ani nemohla finančně zklamat. Renomované studio a zavedená značka rovná se kasovní úspěch. V tuto chvíli má dvojice Mike Wazowski a James P. Sullivan na kontě celosvětově více než $300 milionů, když takřka $172 mega pochází z kapes amerických filmových fandů (tento víkend $46 mil.). I Příšerky s.r.o. měly nakonec lehounce příznivější bilanci v USA než ve zbytku světa, tudíž nic nového pod sluncem. Obhájené prvenství není vpravdě ničím překvapivým, neboť konkurence nebyla nikterak hvězdná. Brzy lze očekávat útok na ostatní pixarovky, když třináctá v pořadí, Příběh hraček, utržila v roce 1995 $362 milionů.

Na stříbrném stupínku registrujeme tento týden akční komedii Drsnačky režiséra Paula Feiga, kde září dvojka Sandra Bullock a Melissa McCarthy. Ačkoliv je kritická obec docela dost polarizovaná, většina žurnalistů se přiklání k pozitivnímu hodnocení, tudíž kupříkladu na serveru RottenTomatoes můžeme vidět 63 kladných a 36 negativní recenzí. Jedno je jisté. U Foxů budou bezpochyby spokojeni, jelikož $40 milionů je při premiéře eRkové komedie o rozpočtu  $43 melounů výborný start.

Bronz si uzurpoval Marc Forster a jeho Světová válka Z, která má před sebou pořád ještě hodně práce, aby se zaplatila a vygenerovala nějaký solidnější zisk (rozpočet zřejmě vyšší než běžně uváděných $190 mil.). Ze Spojených států přiteklo o uplynulém víkendu dalších skoro $30 milionů, přičemž v globálním měřítku se souboj Brad Pitt vs. "zetka" nachází na metě $259 mega. Doufejme, že se divácká obec ještě polepší, protože by byla velká škoda, kdybychom se nedočkali sequelu.

Čtvrtou příčku okupuje zklamání týdne, jímž je Útok na Bílý dům s Channingem Tatumem a Jamiem Foxxem. Elitní ničitel všeho živého Roland Emmerich nemůže být spokojen s otvírákem ve výši $26 melounů. Ano, sice měl akční výplach k dispozici "pouze"  3222 kin, ale například Drsňačky měly ještě méně (3181). Těžko říci, zda skutečně měly tak velký vliv rozpačité recenze, nicméně tvůrci a producenti budou muset spoléhat na pomoc neamerických trhů. Rozpočet $150 milionů totiž není úplně nejmenší. Následuje Snyderův parádní Muž z oceli, jenž přisypal do americké kasičky přibližně $21 milionů a už se celosvětově přehoupnul přes půlmiliardu! Na šestce pak máme Apokalypsu v Hollywoodu s výsledkem 8,7 milionu (celkem $75 mil.).

Příští týden startují dvě ambiciózní novinky, a to Verbinskiho předražený Osamělý jezdec a animák Já, padouch 2.

Za týden zdar!

Zdroj dat (k 30/6/2013): BOM

Muž z oceli

14.06.2013 | USA, Velká Británie, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest