Box Office: Krvavá Očista v čele, $500 mega pro F&F6

Box Office: Krvavá Očista v čele, $500 mega pro F&F6 | Fandíme filmu
Vcelku poklidný letní víkend v USA okořenil další dílčí úspěch Rychle a zběsile 6, které v celosvětové perspektivě překonalo hranici $500 milionů.

Slušný námět, povedená (levná) kampaň, solidní herecké osazenstvo a směšný rozpočet. To jsou charakteristiky dobře vystihující zámořského finančního lídra tohoto víkendu. Napínavý thriller Očista (The Purge) režiséra Jamese DeMonaca je splněným snem každého producenta, neboť snímek si při rozpočtu $3 miliony připsal otvírák lehce přesahující hranici $36 mega. Tomu se říká kasovní terno, přičemž úspěchu nezabránily ani spíše průměrné recenze amerických kritiků. Kontroverzní myšlenka o 12-hodinové beztrestnosti a anarchii, které představují nutnou daň za úspěchem a pravidly svázanou utopickou společnost, je nesmírně chytlavou premisou, jež skýtá obrovský potenciál. Ten se dle ohlasů nepovedlo příliš vytěžit, protože ona idea poslouží pouze jako kontext k obyčejnému běsnění v jednom betonovém "vězení". Nicméně tvůrcům se očividně podařilo koncept představit dostatečně a americké diváctvo po eRkovém thrilleru s Ethanem Hawkem a Lenou Headey skočilo bez váhání.

Stříbrnou medaili uzmulo s takřka $20 melouny Rychle a zběsile 6. Akční výplach Justina Lina i díky tomuto výsledku překonal půlmiliardovou hranici, když v kombinaci s mimoamerickými trhy má na kontě už $584 milionů, tudíž k překonání Rychle a zběsile 5 stačí nasbírat ještě $42-43 mega. Všichni zainteresovaní, včetně Vina Diesela, Dwayna Johnsona, Paula Walkera a Michelle Rodriguez, mohou být v klidu. Na chleba asi ještě chvíli bude. My se však již netrpělivě těšíme na to, co nám předvede dvojice James Wan & Jason Statham v "sedmičce".

Třetí flek patří možná trošku překvapivě iluzionistické týmovce Podfukáři  (Now You See Me), která jen těsně nesestřelila Torettovu partu. Tentokrát Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Morgan Freeman, Woody Harrelson a Mark Ruffalo vyčarovali $19,5 milionu, takže zatím jejich dvoutýdenní tažení Spojenými státy přineslo zhruba $65 melounů (rozpočet $75 mil.). Zbytek světa na zajímavě vypadající kouzelnický thriller stále čeká. Výbuch ale rozhodně nehrozí.

Nepopulární brambora v tomto případě připadla komedii Stážisti (The Internship) s Vincem Vaughnem a Owenem Wilsonem v hlavních rolích. Kariéry obou pánů v posledních letech stagnují a opětovná spolupráce se tak jevila jako logický krok. Ostatně Nesvatbovi, v nichž oba borci zazářili před dlouhými osmi lety, patří v USA dodnes mezi trio nejúspěšnějších eRkových komedií všech dob. Taková paráda se tentokrát stoprocentně opakovat nebude (otvírák $18 mi.). A režisér Shawn Levy nemůže počítat ani s kladnými ohlasy recenzentů, poněvadž většina z nich hovoří o neoriginální, předlouhé a "googlem přesycené" nudě. Na pětce pak máme trošku neprávem přehlížené Království lesních strážců (rozpočet $100 mil., víkend $12 mil., celosvětově $190 mil.) a v těsném závěsu Abramsův Star Trek: Do temnoty ($190 mil., $11,7 mil., $377 mil.).

Po tomhle všem ovšem za týden neštěkne ani pes, neboť premiéru si odbude netrpělivě očekávaný Muž z oceli režiséra Zacka Snydera. Zvěsti hovoří o nadpozemsky vyšperkované podívané, jíž nechybí prvotřídní akce, hloubka ani hromada emocí. Jedinou otázkou zůstává, kolik Superman s tváří charismatického Henryho Cavilla urve. A aby to bylo zajímavější, tak si zatipujte v diskuzi. Vítěz tradičně nic nedostane ;-). Druhou novinkou bude katastrofická komedie This is the End, ve které budou šaškovat James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride a Michael Cera.

Za týden zdarec!

Zdroj dat: BOM

Podfukáři

10.06.2013 | USA, Francie
Akční, Komedie, Dobrodružný, Krimi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest