Godzilla vs. Kong: První podrobnosti o chystaném pokračování

Godzilla vs. Kong: První podrobnosti o chystaném pokračování | Fandíme filmu
Warner Bros. / Legendary / HBO Max
Zápletka příštího filmu ze světa monster se začíná poodhalovat.

Příští film z takzvaného „Monsterverse“ se už hezkých pár týdnů točí na australském východním pobřeží. Dosud jsme ale neměli jasno o tom, o čem vlastně novinka navazující na snímek Godzilla vs. Kong bude pojednávat. Teď zápletku alespoň jemně poodhaluje tiskové zpráva, kterou k natáčení filmu vydaly australské úřady.

V dokumentu se převážně hovoří o tom, jak velké pobídky filmaři dostaly, kolik natáčení napumpuje peněz do místní ekonomiky, popřípadě kolik vytvoří pracovních příležitostí. Krátce se ale také mluví o tom, o čem bude snímek pojednávat:

V pátém filmu ze světa MonsterVerse bude Kong bránit Zemi před neobvyklými a nebezpečnými monstry, která ohrožují jeho nový domov.“

Co si z toho můžeme vzít? Zdá se, že ve filmu nebude figurovat Godzilla, nebo bude delegovaný do vedlejší role. A co je Kongův nový domov? Bavíme se čistě o tom, že namísto Ostrova lebek se teď pohybuje po širé Zemi? Nebo sídlí v „Duté Zemi“, jak to vypadalo v závěru minulého filmu? Filmaři už dříve zmiňovali, že by se Duté Zemi rádi víc věnovali. V minulosti se také objevila zvěst, že by se film mohl jmenovat Son of Kong (Kongův syn). Pokud by Kong měl potomka (rodinu), pak by asi měl o to silnější motivaci nazývat nějaké místo domovem. A pokud by se podstatná část děje odehrávala pod Zemí, tak by to potenciálně mohlo vysvětlovat, proč by do situace Godzilla nezasáhl.

Dle dostupných zpráv by se film mohl jmenovat Son of Kong (a tím pádem potenciálně pojednávat o Kongově synovi). Režíruje opět Adam Wingard, režisér Godzilla vs. Kong. Do jedné z hlavních lidských rolí byl obsazený Dan Stevens. Datum premiéry je stanoveno na 15. března 2024.

Titulní foto je ilustrační: Godzilla vs. Kong

Zdroj: Australské úřady

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest