Box Office: Animovaní mazlíčci superhrdinů v kinech až takový masakr nedělají

Box Office: Animovaní mazlíčci superhrdinů v kinech až takový masakr nedělají | Fandíme filmu
Warner Bros.
Thor bez Číny bude mít co dělat a Nene Jordana Peela se nemůže z předchozími filmy hororového hitmakera měřit.

Tenhle týden to v pokladnách nebyla žádná velká hitparáda. Největší premiérou a číslem jedna v tabulce byla DC Liga supermazlíčků. Supermanův pes Krypto a další superzvířata utržily v USA 23 milionů a celosvětově 41 milionů. Není to při rozpočtu 90 milionů úplně špatné, ale třeba takový Lego Batman na tom byl při startu zhruba dvakrát lépe. Spojení animace, superhrdinů a dětských diváků nemusí nutně fungovat vždycky.

Na dvojce Nene, novinka od Jordana Peela. Snímek spadl oproti prvnímu víkendu o 58 % a utržil 18 milionů dolarů. Na film mimo všechny série a značky to není marný výsledek, avšak mějme na paměti, že předchozí Peelovy filmy měly lepší tržby při nižším rozpočtu. Tohle bohužel nebude vyložený hit. Ale zároveň by pořád nemělo jít o průšvih. Celková tržba zatím činí 80 milionů.

Thor: Láska jako hrom má za víkend dalších 13 mega. Celkem to dělá 301 milionů z Ameriky a 662 milionů ze světa. Není to částka, za kterou by bylo potřeba se stydět, film se zaplatí a jistě pokoří Thora: Temný svět. Ale asi nepokoří Thora: Ragnarok. Pravda, ten měl k dispozici celkem 135 milionů z Ruska a Číny, které mu tentokrát budou zapovězeny, ale pořád to nevypadá dobře, když další díl série zapíše do účetní knihy nižší částku. Studio možná bude muset do budoucna přehodnotit, jestli čtvrtmilionové tržby stále dávají smysl, pokud divácký zájem klesá a Čína zůstává zapovězena.

Čtvrtou příčku víkendu zaujali Mimoni 2: Padouch přichází. Připočítali si dalších skoro 11 milionů z amerického trhu a v celosvětovém úhrnu mají žlutí raubíři naškudleno už 710 milionů. Top pětku stále nepochopitelně drží po deseti týdnech promítání i Top Gun: Maverick. Tentokrát to dotáhl na velice slušných 8 milionů. Celková tržba z Ameriky je 650 milionů, celosvětově 1,321 miliardy. Pokoření dalších příček v historickém žebříčku je na dosah, příští víkend tak budeme rozebírat, kam se zase Tom Cruise vyšplhal.

Šestý stupínek náleží melodramatu Kde zpívají raci. Tento víkend sedm milionů, celosvětovým úhrnem dosud 62 mega. Elvis přisypal dalších skoro 6 milionů a celkem se může pochlubit celosvětovou tržbou ve výši 234 mega. Na životopis hodně slušné. Podobně pochvalně můžeme hovořit i o Černém telefonu. Menší horor se promítá šestým týdnem, utržil další 2,5 milionu a celosvětově vystrašil z diváků už 141 milionů. A v desítce se ještě zuby nehty drží Jurský svět: Nadvláda. Ten si přičetl další dva miliony a celkově se může pochlubit částkou 942,5 milionu.

A ještě zřejmě úplně naposledy zabojoval nezávislák Všechno, všude, najednou, který byl nasazený do některých kin v rozšířeném sestřihu a díky tomu přidal na své konto dalších 650 tisíc dolarů. V kinech je film už 19. týdnem a v součtu se celosvětově vydrápal už na 99,9 milionu. Vypadá to, že stovka by nakonec měla padnout, což je u takhle malého snímku krásný milník.

Příští týden nastupuje akční novinka Bullet Train, jež by mohla v pokladnách trochu zamíchat kartami.

Titulní foto: DC Liga supermazlíčků

Zdroje: The Numbers, Box Office Mojo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest