Padesát odstínů šedi má definitivně režiséra

Padesát odstínů šedi má definitivně režiséra | Fandíme filmu
A kdo by si mohl zahrát hlavní hrdinku?

Padesát odstínů šedi, jedna z nejpopulárnějších románových sérií současnosti a žhavý hollywoodský projekt, má konečně režiséra. Tedy lépe řečeno režisérku. Doposud se spekulovalo, že by film mohl natočit Joe Wright, zájem projevil Gus Van Sant a minulý měsíc projekt údajně odmítl Darren Aronofsky, avšak nakonec zakázku získala mladá a nepříliš proslulá Sam Taylor-Johnson – tedy současná manželka Aarona Taylora-Johnsona, dříve známá jako Sam Taylor-Wood.

Taylor-Johnson vešla do povědomí dramatem Nowhere Boy, ve kterém si její manžel zahrál mladého Johna Lennona, ale v minulosti se podílela také například na povídkovém erotickém filmu Destricted a fotila akty, což by jí mohlo k natočení Fifty Shades of Grey dávat jakousi minimální kvalifikaci. Klíčovou roli však asi hrálo to, že studio údajně chtělo najít „mladého břitkého režiséra, ideálně ženu“. Konkrétně producent Michael De Luca prohlásil, že „Sam má jedinečnou schopnost s velkou lehkostí vyprávět o složitých vztazích, lásce a sexualitě. To z ní dělá pro příběh Christiana a Anastasie ideálního režiséra“. Jedná se samozřejmě o takové ty klasické marketingové řeči, ale buďme rádi, že se na Odstínech nakonec nezaseknul žádný skutečně zajímavý režisér. Spisovatelka E.L. James se na přípravách filmu prý poměrně důsledně podílí, takže se dá předpokládat, že si dohlédne na to, aby se filmaři od její plytké předlohy nijak výrazně neodklonili.

Vzhledem k osobě režisérky by asi nikoho nepřekvapilo, kdyby byl Aaron Taylor-Johnson kandidátem na roli Christiana, avšak podle dostupných informací o ni „Kick-Ass“ zájem nejeví. Anastasii by podle nejnovější zvěstí mohla hrát Felicity Jones (Vrtěti ženou, Amazing Spider-Man 2), nicméně pořád je možné, že studio sáhne po nějaké neznámé herečce, která nebude mít problém s velkým množstvím odhalených scén, jež si látka žádá.

Příběh pojednává o mladé vysokoškolačce Anastasii, která propadne kouzlu staršího manipulativního multimilionáře Christiana, od něhož si nechá řídit celý svůj život a ačkoliv byla doposud pannou, proniká spolu s ním do tajů BDSM. Zfilmovat erotickou literaturu ratingům navzdory, bude zřejmě docela oříšek, nicméně vzhledem k popularitě předlohy se filmová studia o práva poprala a Universal za ně nakonec zaplatil astronomické tři miliony dolarů. Scénář momentálně píše Kelly Marcel (Terra nova, Saving Mr. Banks), podle románové předlohy autorky E.L. James, která text původně psala jako erotickou fanfiction ze světa Twilightu.

Zdroje: Collider, The Wrap, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest