Fifty Shades of Grey: Bude erotický Twilight jen pro dospělé?

Fifty Shades of Grey: Bude erotický Twilight jen pro dospělé? | Fandíme filmu
BDSM pocta Stmívání by mohla mít nejvyšší přístupnost NC-17.  A kdo se momentálně uchází o hlavní role?

od jara letošního roku se v zákulisí Hollywoodu šušká o zfilmování knižního bestselleru britské spisovatelky E. L. Jamesové - Fifty Shades of Grey. Skandální novela, která má být prvním dílem nové trilogie pojednává o bouřlivém vztahu mladé studentky Anastasie Steeleové a lehce zvráceného miliardáře Christiana Greye. Dílo vzbudilo pozornost především díky velkému množství erotických pasáží a podrobnému popisování neobvyklých sexuálních praktik.

Kniha letos v říjnu poprvé vyjde na trhu i v češtině a s celosvětový náklad přesahuje už 40 milionů kusů! Případné převedení příběhu na filmové plátno tedy pořádně zvoní zlaťáky a na veřejnost už začínají prosakovat informace o potenciálním hereckém obsazení.

Práva na zfilmování novely vlastní již od března 2012 studia Universal Pictures a Focus Features. Na projektu již začali pracovat producenti snímku Social Network Mike De Luca a Dana Brunetti. Samotná autorka předlohy byla zájmem o svoji knihu velice překvapena. „Skoro jsem spadla ze židle, když jsem zjistila jaká velká studia se mi ozvala,“ prohlásila Jamesová v nedávném rozhovoru.

Hlavním favoritem produkční společnosti na roli Christiana Greye je podle nejčerstvějších zpráv Ryan Gosling. Ten má s hraním nevyrovnaných charakterů bohaté zkušenosti, takže to zní jako celkem logická volba. Spekuluje se však o celé řadě dalších jmen. Obchodního magnáta se sadistickými choutkami by mohl ztvárnit také Henry Cavill, Alexander Skarsgård nebo bývalý pornoherec James Deen. Nejnověji o úlohu Christiana projevil velký zájem také Jake Gyllenhaal.

Jeho partnerku Anastasii by si mohla zahrát Emma Stone či Emilia Clarke, známá především jako Daenerys ze seriálu Hra o trůny. Několikrát padlo i jméno Emmy „Hermiony“ Watson, pro níž by to byla skvělá příležitost, jak se rychle vymanit z potterovské škatulky.

Zatím se však stále jedná o čiré spekulace. Dosud není jasné ani, zda snímek dostane nejtvrdší rating NC-17, nebo o něco přístupnější R. Na otázku, jak moc se bude autorka knihy podílet na tvorbě celovečerního filmu Jamesová rovněž nejasně odpověděla: „Bude se jednat o společné úsilí mezi mnou, producenty, studiem a režisérem.“ Nezbývá než čekat na další zprávy. Na závěr přidáváme fanouškovský trailer.         

 

Fifty Shades of Grey: Fan Trailer

 

Zdroj: Huffington Post, E Online, MTV, Gather

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest