The Gray Man: První ohlasy pro nejdražší film od Netflixu jsou tu

The Gray Man: První ohlasy pro nejdražší film od Netflixu jsou tu | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Pusťte si také ještě jeden trailer největšího velkofilmu, jaký po zbytek letošního léta uvidíme.

Po Thorovi: Lásce jako hrom už se po zbytek léta takhle velkého mega filmu v kinech nedočkáme. Ale jeden přeci jen přijde. Jmenuje se The Gray Man a uvede jej Netflix. S udávaným rozpočtem 200 milionů dolarů je to podle streamovacího giganta ten vůbec nejdražší snímek, jaký dosud služba natočila. Jak nakonec tenhle drahý špás dopadl, teď poodhalují první novinářské ohlasy.

Ty v zásadě hovoří o několika klíčových faktorech. Neměli bychom čekat nějak překvapivý příběh. Podle některých novinářů je jen „obyčejný“, jiní jsou přísnější a hovoří o předvídatelnosti nebo vyloženě o strojovosti. Děj je tu podle všeho pouze a jenom jako prostředek k tomu, aby se herecké hvězdy mohly předvést a mohlo dojít k hromadě akčních scén.

Ryan Gosling a Chris Evans v ústředních rolí podle řady ohlasů mají výraznou antagonistickou chemii. A Ana de Armas a Dhanush ve vedlejších rolích si prý svoje sekvence kradou pro sebe. No a pokud jde o akční scény, tak ty většina recenzentů chválí jako dobrou zábavu, díky které stojí za to snímek vidět. Několika novinářům ale akce přišla podobně strojová jako zápletka a celkově tak snímek vnímají jako produkt a extrémně prázdný zážitek.

U většiny diváků tak dost možná bude záležet jejich spokojenost právě na tom, zda je chytne akce a zda jim potěšení z akční podívané a charisma herců bude k dobré zábavě postačovat.

Hlavním hrdinou snímku je Court Gentry (Gosling), alias Sierra Six, agent CIA, kterého si organizace vyhlédla ve federální káznici. Šéf agentury Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton) jej rekrutoval jako tichého zabijáka. Oficiálně neexistuje, proto se mu přezdívá Šedý muž. Šedý muž je tajemnou postavou s tajnou minulostí. Je tak trochu „duch“. Minimalista, jehož úkolem je splynout s davem. Pokud je to nezbytné, zlikviduje svůj cíl a tiše zmizí. Zkušený lovec se však sám stává kořistí, když náhodou odkryje špinavá tajemství CIA a zaplete se tak do mezinárodní konspirace.

Po stopách Sierra Six je vyslaný jeho bývalý kolega Lloyd Hansen (Chris Evans), agent utržený ze řetězu, sociopat, který se nezastaví před ničím. Pomocnou ruku hrdinovi naštěstí podá Dani Miranda (Ana de Armas), poctivá agentka, která se do celé konspirace zaplete. Regé-Jean Page hraje Carmichaela, naopak daleko méně jednoznačného agenta, který číhá v temnotách. Ve vedlejších rolích vystupují Jessica Henwick, Alfre Woodard, Wagner Moura, Julia Butters, Callan Mulvey, Michael Gandolfini nebo DeObia Oparei.

Snímek vychází z knižní předlohy Marka Greaneyho, snímek zrežírovali bratři Russoovi, kteří jej také napsali, společně se Stephenem McFeelym a Christopherem Markusem. Datum premiéry je na Netflixu stanoveno na 22. července.

Foto: Netflix

Zdroje: ScreenRant, MovieWeb

Galerie: 2

The Gray Man: První ohlasy pro nejdražší film od Netflixu jsou tu | Fandíme filmu The Gray Man: První ohlasy pro nejdražší film od Netflixu jsou tu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest