Vypraví se Expendables 2 do Číny?

Vypraví se Expendables 2 do Číny? | Fandíme filmu
Produkce vyjednává s čínskými partnery. A uvidíme ve filmu Jeta Liho a Jean-Clauda van Damma?

První Expendables vydělali v Číně hezkých 32 milionů dolarů (celkem to bylo mimo USA milionů 170, takže rozhodně nejde o nezajímavé procento). Jenže díky komplikovanému systému promítání zahraničních filmů se z Číny zpátky do Spojených států vrátil milion sotva jeden. A to se vůbec nezamlouvá ivestiční společnosti Nu Image. Aby se situace neopakovala, začala produkce vyjednávat s blíže nespecifikovaným čínským distriburem koprodukční dohodu, díky které by se složitá byrokracie dala obejít. Navíc by se tak samozřejmě mezi větší množství subjektů rozložily náklady na financování, což v dnešních nejistých dobách (viz problémy s financováním Lone Rangera) taky neuškodí.

Aby ale spolupráce mohla fungovat, musel by se lehce poupravit scénář - Část děje (i natáčení) by se musela odehrávat v Číně. Což asi Nu Image (ve spojení se studii Millenium a Lionsgate) zas tak nevadí. Určitě by se tak snížily náklady a zvýšila atraktivita snímku pro čínský trh. Nic ale zatím není definitivní, navíc by scénář museli schválit čínští cenzoři. Těm ale záleží hlavně na tom, aby nebyla ve filmu Čína vykreslena ve špatném světle, což by asi nebyl problém, pokud se potvrdí, že hlavní dějovou linií druhého filmu bude snaha pomstít smrt Toola (postava Mickeyho Rourkea).

Další podmínkou ke spolupráci by byla účast čínského herce, což dodává váhu naší nedávné novince o tom, že se produkce snaží pro film získat Donnieho Yena. Pokud by se navíc všechny jeho scény natáčely v Číně, bylo by asi vyjednání jeho účasti snazší. Souhra těchto faktů dále nahrává spekulaci, kterou nedávno přinesla britská verze IGN. Podle serveru se totiž proslýchá, že se do druhého dílu nevrátí Jet Li! Jestli tomu tak skutečně je, dává snaha o získání Yena o to větší smysl.

Pokud ale patříte mezi Jetovy fanoušky, nepropadejte panice! Pamatujte, že ani jedna zpráva o obsazení Expendables 2 zatím nebyla oficiální! Vyloženě jistá tak zůstává účast snad jedině u Sylvestra Stallona, který by své dítko opustil jen těžko. Situace ohledně ostatních jmen se stále může vyvíjet.

Kromě asijské části týmu jsme se ještě zkusili podrobněji podvívat na to, jak se věci mají s Jean-Claude van Dammem, kolem kterého se rozvířil prach díky jeho účasti na nezávislém filmečku UFO. 30. června JCVD serveru Today.az osobně potvrdil, že si v Expendables 2 zahraje. Problém je v tom, že ono ".az" znamená Azerbajdžán a lze jen těžko usuzovat, nakolik je rozhovor autentický a zdroj důvěryhodný. Druhým zdrojem zprávy je pak květnový vzkaz z internetového fóra serveru vandammefans.com, který tam zanechal Sheldon Lettich - Jean-Claudův přítel a scénárista řady jeho filmů. Takže se opět jedná především o snůšku nedopečených spekulací, které ještě musí trochu uzrát, než jim začneme naplno věřit.

Další zdroje: Variety, LA Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest