Marvel našel náhradu za Nicka Furyho

Marvel našel náhradu za Nicka Furyho | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Producent Nate Moore vysvětluje, jakou úlohu má u Marvelu hraběnka Valentina Allegra de Fontaine v podání Julie Louis-Dreyfus.

Už když jsme sledovali dřevní počátky marvelovského univerza, měl klíčovou roli jeden člověk, který žádné nadlidské síly nemá. Super špion Nick Fury v podání Samuela L. Jacksona. Byl to právě on, kdo dal dohromady Avengers, léta řídil S.H.I.E.L.D. a celkově ze zákulisí dělal všechno proto, aby pomohl posouvat věci tím správným směrem.

V současnosti jej sice stále ještě očekáváme ve filmu The Marvels a v minisérii Secret Invasion, přesto platí, že od dob rozpadu S.H.I.E.L.D.u se jeho role výrazně zmenšila. Marvel ale nechce dlouho nechat věci bez dozoru a pozvolna nám představuje Nickova nástupce. Nepůjde o nějakou náhradu jedna ku jedné, rozhodně se však blíží doba, kdy klíčovou roli v nových marvelovkách bude mít nová vůdčí figura.

Tou je hraběnka Valentina Allegra de Fontaine, jež nám byla poprvé představena v minisérii The Falcon and the Winter Soldier a krátce se mihla také v Black Widow. To je však jen začátek. Producent Nate Moore pro knížku Marvel’s The Falcon and the Winter Soldier: The Art of the Series o Valentině řekl:

Hraběnka Valentina Allegra de Fontaine je postava, která má v komiksech dlouhou historii. A do značné míry bylo obtížné najít někoho, kdo by svým způsobem mohl převzít otěže po Nicku Furym. Jakmile nás ale napadla Julia Louis-Dreyfus, tak jsme si představili její energii a okamžitě nám došlo, že dovede vyzařovat podobou váhu a důležitost, jako Nick Fury. Ale nejsou stejní. Oba mají úplně jinou energii. Je v ní kus drzosti, který podle mě tuhle postavu odlišuje od všech, se kterými jsme se dosud setkali. Zároveň ale pořád platí, že je to někdo, kdo má přirozenou autoritu. Takže pokud tu má být osoba, která se do určité míry stane novým leaderem Marvel Cinematic Universe, tak máme štěstí, že jsme našli Julii Louis-Dreyfus.“

V komiksech postava figuruje už od roku 1967 a prošla si rozmanitým vývojem. Figurovala jako agentka S.H.I.E.L.D.u i jako zločinná Madame Hydra. Jednou se dozvídáme, že je původem italská šlechtična, která po smrti rodičů bojuje se zločinem. Jindy jsou její rodiče ruští agenti. Často figuruje jako blízká spojenkyně Nicka Furyho, popřípadě spolu mají romantický poměr.

Foto: Valentina v sérii The Falcon and the Winter Soldier

Zdroj: The Direct

Galerie: 2

Marvel našel náhradu za Nicka Furyho | Fandíme filmu Marvel našel náhradu za Nicka Furyho | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest