Balada o ptácích a hadech: V nových Huger Games vystoupí předek známé postavy

Balada o ptácích a hadech: V nových Huger Games vystoupí předek známé postavy | Fandíme filmu
Lionsgate
Obsazování rolí pro snímek z historie dystopického světa Panemu nadále pokračuje.

Po nedávné úrodě splátců a dalších postav pro připravovovaný snímek Balada o ptácích a hadech, tu máme další řádku herců, kteří se k historickému vyprávění ze světa Hunger Games připojí. A nejzajímavější je hned ten nejznámější z nich. Jason Schwartzman je divákům dobře známý z filmů Wese Andersona, ze Scotta Pilgrima nebo seriálů Fargo či Mozart in the Jungle. V nových Hladových hrách hraje postavu Lucretia „Luckyho“ Flickermana, což je předek Caesara Flickermana. Toho dobře známe z původních filmů, kde jej ztvárnil Stanley Tucci a byl to moderátor Hunger Games. Stejnou úlohu v minulosti plnil i jeho příbuzný Lucretius.

Krom Jasona se ale přidává ještě šestice dalších. Max Raphael (Slaughterhouse Rulez, A Plague Tale: Innocence) hraje Festuse Creeda, mentora pro splátce z Distriktu 4. Dále je tu Zoe Renee (Master, Jinn) jako Lysistrata Vickers, mentorka pro splátce z Distriktu 12. Následuje Ayomide Adegun (The Continental) jako Pliny “Pup” Harrington, mentor pro splátce z Distriktu 7. Kaitlyn Akinpelumi (Škola dobra a zla, How To Talk To Girls At Parties) ztvární Domitu Whimsiwick, mentorku pro splátce z Distriktu 10. Sofia Sanchez (Switched at Birth, For Paloma) vystupuje jako Wovey, splátce z Distriktu 8. A konečně Amélie Hoeferle (The Boogeywoman), hraje Vipsanii Sickle, mentorku pro splátce z Distriktu 7.

Děj je zasazený několik desítek let před původní Hunger Games. Hlavním protagonistou je mladý Coriolanus Snow, pozdější prezident Panemu. Oficiální knižní synopse o příběhu uvádí následující: Pohánějí ho ambice. Soupeření ho žene kupředu. Ale za moc se platí. Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctého kraje. V Aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo ni Coriolanus zahoří ke své splátkyni city... a stane před zásadním rozhodnutím: řídit se pravidly, nebo přežít?

Prequel původní série s Jennifer Lawrence bude uvedený 17. listopadu 2023. V hlavních rolích vystupují Tom Blyth a Rachel Zegler. Jako režisér se vrací Francis Lawrence. Poslední verzi scénáře napsal Michael Lesslie, který upravil starší scénář od autorky předlohy Suzanne Collins a Michaela Arndta. V hlavních rolích vystupují Tom Blyth, Rachel Zegler, Hunter Schafer, Jason Schwartzma.

Foto je ilustrační: Stanley Tucci v sérii Hunger Games

Zdroje: Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest